Przecież w grze przeciwko komputerowi szybko komputer staje na straconej pozycji, a przy odpowiednich umiejętnościach jednym najemnikiem czyści się całe miasta z wrogów. Słowem - gra na single szybko staje się zbyt łatwa .
A ponieważ wszyscy lubią wyzwania - dzięki multiplayer możnaby zagrać przeciwko wrogowi z krwi i kości, o podobnych umiejętnościach. W dodatku, gdyby w grze mogłoby brać udział więcej niż dwie osoby, byłoby naprawdę ciekawie.
Zresztą, dzisiaj każda szanująca się strategia posiada tryb multi, więc dlaczego JA3 miałoby go nie mieć?
PS. Ad. oczekiwania na ruchu przeciwnika - jeżeli grasz, możesz jednocześnie rozmawiać na np. Teamspeaku i ponaglać powolnych graczy, problem rozwiązują też tury limitowane czasowo.
_________________ "Is there life after death? Trespass here and find out"
napis przed polem minowym
Ja także go bardzo pragne . WyobraĽcie sobie tylko, moglibyśmy organizować turnieje, takie aby wyszło kto jest najlepszy albo nawet z nagrodami .
Fajnie by było gdyby możnabyło jeszcze wybierać tryb tur: czasowy i zwykły. To by było coś, żywotność gry przedłużyłaby się znacznie.
Ale z drugiej strony wtedy JA2 szybko odszedłby w cień
Ale z drugiej strony wtedy JA2 szybko odszedłby w cień
To zależy wyłącznie od wsparcia twórców JA3 dla osób tworzących mody, gdyż sama gra nie wystarczy na tyle, na ile wystarczy JA2 z modami, chyba że właśnie JA3 zapewni jakieś narzędzia ułatwiające pisanie modów.
A jeśli takie narzędzie nie powstanie - fani dalej będą tworzyć modyfikacje na JA2, więc gra pozostanie atrakcyjna.
_________________ "Is there life after death? Trespass here and find out"
napis przed polem minowym
Z rosyjskiego wywiadu wyczytałem, że gra będzie posiadać możliwość tworzenia nowych mapek, za pomocą jakiegoś tam programu który udostępnią po premierze. Jak będzie z resztą nie wiem, ale takie zdjęcia broni w JA3D wyglądają tak jak te w JA2.
Ja jestem pewien, że tacy ludzie jak Batman, Linx, Bimbo stworzą programy obsługujące rozszerzenia z gry jak to zrobili w przypadku JA2. No ale trochę zeszliśmy z tematu
Ja jestem pewien, że tacy ludzie jak Batman, Linx, Bimbo stworzą programy obsługujące rozszerzenia z gry jak to zrobili w przypadku JA2.
Tak, zwłaszcza, że od 3 lat nic już nie robią ... Czasy i ludzie się zmieniają. Teraz światem modyfikacji JA2 rządzą Rosjanie.
Mist Land przygotował specjalne programy do modyfikacji - nowe mapy, najemnicy czy bronie ale ma je udostępnić (a raczej klucz do nich) dopiero kilka miesięcy po wypuszczeniu gry.
Ogólnie to w dzisiejszych czasach multiplayer to standard a fakt, że JA3D go nie będzie miał uważam, ża mocne przegięcie bo nie wyobrażam sobie czekać do 2008 roku (przy dobrych wiatrach) żeby pograć z kolegami w JA3 przez neta.
Wiadomo, że bym chciał. Gdyby obecnie była taka opcja zorganizowałoby sie turniej team UCPL vs team Nocy Oficerów Wiadomo kto by wygrał...
Wracając do tematu, gdyby JA3 posiadało i tryb multiplayer i jakiś edytor sektorów to wtedy można robić specjalne mapki przygotowane do poszczególnych turniejów. No i gra z prawdziwym człowiekiem jest o tyle ciekawa, że komputer jest w stanie wykonać tylko logiczne ruchy (nawet jeśli czasem wygląda to inaczej..), a żywy człowiek może robić ruchy nielogiczne i tym samym tak zaskoczyć, że zdobędzie przewagę.
Podsumowując: Jestem na tak
_________________ Gość, zapraszam Cię na:
www.mglawicamocy.pl
Forum Storytellingowe osadzone w świecie Gwiezdnych Wojen
Nie robią programów bo już nie ma po co, do każdego rozszerzenia jest przynajmniej jeden program.
Jak będziesz miał czas to zobacz co wyprawiają dzisiejsi znawcy z JA2 v.1.13.
Poza tym nie chodzi tylko o programy. Oni poprostu już się tym nie interesują. Można powiedzieć, że przeszli na emeryturę. Batmana i Linxa ostatnio widziano na Bear's Pit Forums rok temu a ich strony - JA2MODSQUAD czy Lord Of The Bytes albo nie istnieją albo przymierają głodem od kilku lat.
A czy powrócą razem z JA3D? Szczerze wątpię.
Cytat:
A z JA3 to 2008r. raczej wlec się nie będą. W końcu zmianom ulegną drobiazgi takie jak postacie, fabuła, mapa, przedmioty, sektory itp. itd.
Pobożne życzenie. Mogę się założyć, że JA3 nie ujrzymy wcześniej jak w 2008r., więc macie sporo czasu na dyskusję... Powstaje tylko pytanie - ile będę mieć wtedy dzieci?
Powstaje tylko pytanie - ile będę mieć wtedy dzieci?
Wszystko zależy od Ciebie no i od... wiesz o co mi chodzi
A wracając do tematu to w związku z newsem zamieszczonym na LA wlazłem na BPF i zagłosowałem na
Cytat:
DEATCHMATCH. Oddział Gracza vs Oddział Gracza w pojedyńczym sektorze
gdyż takie rozwiazanie wydaje się najlepsze. Można porównać swoje umiejętności, załatwić qmpla;) a rozgrywka będzie szybsza niż w serii sektorów, co za tym idzie pograć jak ma się tylko kilka minut. Jak ktoś chce sobie turniej z kolegą zrobić to niech zapisują kto ile razy wygrał...
Ciekawe mogą też być opcje gry we dwóch przeciw komputerowi (o ile dobrze zrozumiałem), no ale można było jeden głpos oddać...
www.mglawicamocy.pl
Wszystko zależy od Ciebie no i od... wiesz o co mi chodzi :Diablo:
No wiesz, nawet jakbym chciał to są pewne ograniczenia, jeśli wiesz co mam na myśli ;)
Jeśli chodzi o ankietę to też wybrałem tę opcję co Ty. Jest ona IMO najciekawsza ze wszystkich i, przynajmniej w moim przypadku, sprawdzona na 5+ w walkach na innych strategiach (konkretnie na X-COM'ie).
Jednak odnoszę dziwne wrażenie, że ankieta była robiona na szybciora i odpowiedzi są... conajmniej dziwne. Nie rozumiem bowiem jak opcje 4,5 i 6 można nazwać multiplayerem. To raczej tylko rozszerzenie możliwości gry solo.
Osobiście proponowałbym kooperację w stylu 2 graczy na komputer lub 2 graczy na 2 graczy i takie tam mixy.
Nie rozumiem bowiem jak opcje 4,5 i 6 można nazwać multiplayerem. To raczej tylko rozszerzenie możliwości gry solo.
Podejrzewam, że chodziło własnie o coś w stylu
scooly napisał/a:
2 graczy na komputer
Gdyby do sektora możnabyło wpakować do czterech graczy (również AI), ustawiać kto dla kogo wróg, a kto przyjaciel wtedy byłoby najciekawiej. Bo przy trzech wrogach (w wypadku "kazdy z kazdym") byłaby niezła jatka...
www.mglawicamocy.pl
Ja jestem za tym żeby był i co z tego że jak z kimś gra się to powoli to wszystko idzie. Skoro HoM&M osiągneły wielki sukczesz dzięki właśnie mulitplayerowi rozgrywanego w turach. Więc to JA3 może też przynieść sukces.
Ja jakoś nie więże żeby miało w 2008 r wyjść mi się wydaje że jeszcze w 2006 wyjdzie lub 2007 ale nie 2008.
Ja jakoś nie więże żeby miało w 2008 r wyjść mi się wydaje że jeszcze w 2006 wyjdzie lub 2007 ale nie 2008.
Nie pomyliłeś przypadkiem JA3 z JA3D? :) Ja mówiłem o premierze JA3.
Od rozpoczęcia prac na JA3D miną zaraz 2 lata (czerwiec 2004 ). Warto także dodać, że gra była robiona na istniejącym już, sprawdzonym i znanym grupie zza wschodniej granicy, silniku graficznym. Może i to mało potknięcie, związane ze zmianą systemu rozgrywki z rzeczywistego na turowy, wydłużyło nieco ten termin... ale ja pozostanę nieco sceptyczny w tej kwestii.
Poza tym muszą odczekać te kilkanaście miesięcy od premiery JA3D do JA3 żeby zarobić jak najwięcej kasy na sprzedaży 3D :)
No i nie zapomnijmy, że muszą do gry zaimplementować możliwość rozgrywki online, co łatwym zadaniem raczej nie będzie...
Dlatego potrzymuję moją wypowiedĽ co do przewidywanej daty. :P
Ja mógłbym poczekać jeszcze nawet rok, byle by JA3D był jak najlepszy, dobrze że się chłopaki nie spieszą.
A w multiplayerze potrzeba wiele z tych opcji. Najlepiej wszystkie bo wiadomo że im więcej tym ludzie dłużej będą grali. Mi najbardziej odpowiadałaby walka dwóch graczy połaczonyh siecią o bazę wroga, gracze graliby razem przeciwko komputerowi.
Albo bitwa kilku przeciwnych graczy o jedną bazę . To by była wojna
Ja chce mieć wszystkie i wszystkie tryby :)
Dobrze by było jakby dołączyli edytor scenariuszy, kampani aby można było np. w kilka osób zrobić kampanie i przejść ją razem w kooperacji oraz łatwe narzędzia do tworzenia modów
[edit]
Cytat:
Ja mógłbym poczekać jeszcze nawet rok, byle by JA3D był jak najlepszy, dobrze że się chłopaki nie spieszą.
Tylko żeby nie było drugiego Stalkera czy Duke Nukem Forewer (trafna nazwa producentów tej gry, wiecznie czekamy)
_________________ ][ |R (O |N
'S, (Q /A |D
Ostatnio zmieniony przez szoz 2006-05-11, 13:12, w całości zmieniany 2 razy
Akella, oficjalnie podała, że Jagged Alliance 3 zostanie wyposażone w system walki w trybie multiplayer! Teraz wszyscy razem: D Z I Ę K U J E M Y ! ! !
O w mordę - jak mój brat to usłyszał to od razu powiedział - "teraz dostaniesz w dupę" :/ Na to multi to czekaliśmy od 2...
Szakal Pomógł: 2 razy Dołączył: 13 Cze 2007 Posty: 80
Wysłany: 2007-07-19, 09:49
Nie no bajer. Jestem w 100% na TAk. Już sobie wyobrażam jak z kumplami pykam na nasszej własnoręcznie zrobionej mapce. Coś troche jak CS tylko że nie ma np. podkładania bomb. tylko żywa rozpi......nka. W końcu miałbym troche mądrzejszych przeciwników od automatu do coli i nie przysypiałbym przed monitorem
Silent Storm jest bardzo trudny do modyfikacji, developerzy będą musieli bardzo mocno zmodyfikować i rozkodować engine Silent Storma, oraz zaoferować graczom dobre narzędzia do modyfikacji by tworzenie swoich map było w ogóle możliwe. Oczywiście pod warunkiem że mają coś takiego w planach .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum