Jeśli jesteście fanami (tak jak i ja) gry Ufo:Enemy Unknown (X-Com:Defense) to powinniście koniecznie zagrać w remake pierwszej części. UFO 2000 to dokładnie pierwsza część z tym tylko, że można w nią grać przez internet z innymi fanami.
Wystarczy mieć oryginalną (na pirackiej nie sprawdzałem) wersje gry (jest teraz dostępna za darmo przez internet) i ściągniętą ze strony UFO2000 nakładkę. Ważne jest żeby ściągać najnowszą wersje bo chłopakom zdarza się ostatnio często wpuszczać coraz to lepsze wersje. [ ...siągamy plik o najwyższym numerze końcowym - dla Windowsa znajdują się one pod "Win32" - najnowsze znajdują się na końcu listy... ]- dop.scooly 22.12.2004
Nie mogę narazie napisać nic o pierwszych wrażeniach bo nie ma w tej chwili nikogo na serwerze, kto mógłby się ze mną zmierzyć... Tak więc zapraszam!
gonzo_68 Pomógł: 15 razy Dołączył: 19 Lis 2004 Posty: 227
Wysłany: 2004-11-20, 11:38
Witaj Scooly, ja w kwestii formalnej. Nałożyłeś tę nakładkę na "pierwotny" oryginał czy na wersję Gold?
Sam nie wiem, ale myśle że to był jednak GOLD bo był robiony dla Windowsa.
gonzo_68 Pomógł: 15 razy Dołączył: 19 Lis 2004 Posty: 227
Wysłany: 2004-11-20, 12:09
Jeśli dla środowiska Windows, to Gold. Nie trzeba ustawiać parametrów karty dĽwiękowej, są tylko (ano tylko) dwa pliki startowe do wyboru. Dzięki za info.
Heh...stare, dobre czasy... Pamiętacie czasy kiedy królowały komputery z procesorami k. 100 Mhz... Grało się wtedy w Dooma, Prince of Percia, Scorcha, Tajemnice Statuetki... a zaraz potem w X-Coma :).
Gra się poprostu znakomicie. Mimo iż nie ma to już takiego samego klimatu jak dwie pierwsze cześci gry to bardzo gorąco ją polecam...
W załączniku przesyłam kilka screenów (z UFO 2000):
Załączniki przeniesione na zewnętrzny serwer
Khotar
Taak to były czasy , pamiętam jak pykałem w Wolfensteina 3D, Dooma, Transport Tycoon... itd. itp. W X-coma niestety nigdy nie zagrałem , i żałuje tego, może najwyższa pora aby zagrać .
chyba jestem troche za młody, żeby pamiętać te czasy z gier, które wymienił Len, widziałem tylko Dooma, ale nie grałem - gapiłem się, jak grał ktośtam z rodziny
Hmmm jeśli jest ktoś zainteresowany to można sobie skompilować ufo 2000 na Linuxie - fakt są małe problemy z pakietami (kilka trzeba ściągnąć ze strony producentów i oddzielnie je skompilować bo bez nich gra nie ruszy i nie będzie dźwięku). Jak będę miał trochę więcej czasu
to pobawię się w to ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum