Zastanawiam się, dlaczego html w postach i podpisie jest zablokowany na naszym (scooly'ego? ) forum, skoro ma on dalece większe możliwości niż BBCode, gdyż pozwala na zaimplementowanie do postów tabeli, zestawień itd.
Po co nam coś takiego? A chociażby ktoś może zrobić zestawienie najemników i porównanie ich statystyk, porównanie statystyk broni i wiele innych rzeczy.
Oprócz tego, html ma też kilka(naście) innych poleceń, których pozbawiony jest BBCode. A zatem Khotar prosi o odblokowanie htmlu w postach!
_________________ "Is there life after death? Trespass here and find out"
napis przed polem minowym
Tak, nie mam nic przeciwko
Nie, nie mam nic przeciwko
Pierwsza odpowiedĽ powinna brzmieć raczej np. "Tak, jestem przeciwny" ;)
Osobiście html w postach jest mi obojetny, więc niech decyduje większośc. Niemniej zaznaczam (zgodnie z prawdą), że nie mam nic przeciwko.
_________________ Gość, zapraszam Cię na:
www.mglawicamocy.pl
Forum Storytellingowe osadzone w świecie Gwiezdnych Wojen
BBCode powstał nie tylko po to aby "ułatwić osobie nieznającej składni HTML odpowiednie zmodyfikowanie wypowiedzi na jej potrzeby" ale także po to aby drastycznie zmniejszyć niebezpieczeństwo związane właśnie z możliwościami HTMLa.
Celowe działanie lub nawet niewłaściwe użycie jego składni mogłoby wyrządzić więcej szkód niż można sobie wyobrazić.
Jeśli ktoś z Was ma choć najmniejsze pojęcie o HTMLu dobrze wie co mam na myśli.
Dlatego więc, nie było, nie ma i nie będzie na 10000000...% takiej możliwości.
Pierwsza odpowiedĽ powinna brzmieć raczej np. "Tak, jestem przeciwny" ;)
Ahh, to taki mały niewinny żarcik ;). Ale widzę, że już ktoś poprawił, niech więc tak zostanie.
A co do posta scooly'ego - przecież w forach w phpBB by Przemo można udostępnić jedynie określone tagi html, np. te służące do tworzenia tabel (ale mogę się mylić ). Dlaczego by więc nie udostępnić chociaż tych? Gdyż rozumiem, że
scooly napisał/a:
Celowe działanie lub nawet niewłaściwe użycie jego składni mogłoby wyrządzić więcej szkód niż można sobie wyobrazić.
.
A jeśli zdecydowanie NIE - temat do zamknięcia /usunięcia.
_________________ "Is there life after death? Trespass here and find out"
napis przed polem minowym
Z tego co mi wiadomo , to to forum ma się tak do standardów sieciowych jak garbaty do ściany. Jest ono bowiem zbudowane z tabel, tak więc niewłaściwe użycie składni mogłoby delikatnie rzecz ujmująć forum rozpieprzyć ...
Szczerze mówiać to wolę nie eksperymentować. Samo włączenie BBcode otwiera a raczej rozszerza fortkę dla złych ludzi :). Częste poprawki do phpBB usuwają właśnie luki powstałe przez BBcode...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum