Serwis zawieszony do odwolania. Jesli chcesz pomoc - daj znac na scooly@jaggedalliance.pl
Forum dyskusyjne poświęcone serii

JAGGED ALLIANCE

Nawigacja: « Poprzedni temat | Następny temat »

HTML w postach

Czy masz coś przeciwko htmlowi w postach?
Tak.
16%
 16%  [ 1 ]
Nie.
83%
 83%  [ 5 ]
Głosowań: 6
Wszystkich Głosów: 6

Autor Wiadomość
KhoTaR 

Wysłany: 2006-04-05, 17:36

Zastanawiam się, dlaczego html w postach i podpisie jest zablokowany na naszym (scooly'ego? :wink: ) forum, skoro ma on dalece większe możliwości niż BBCode, gdyż pozwala na zaimplementowanie do postów tabeli, zestawień itd.

Po co nam coś takiego? A chociażby ktoś może zrobić zestawienie najemników i porównanie ich statystyk, porównanie statystyk broni i wiele innych rzeczy.

Oprócz tego, html ma też kilka(naście) innych poleceń, których pozbawiony jest BBCode. A zatem Khotar prosi o odblokowanie htmlu w postach!

Popuś 

Wysłany: 2006-04-05, 18:47

Autor ankiety w pytaniu napisał/a:

Tak, nie mam nic przeciwko
Nie, nie mam nic przeciwko

Pierwsza odpowiedĽ powinna brzmieć raczej np. "Tak, jestem przeciwny" ;)
Osobiście html w postach jest mi obojetny, więc niech decyduje większośc. Niemniej zaznaczam (zgodnie z prawdą), że nie mam nic przeciwko.

scooly 

Wysłany: 2006-04-05, 21:28

BBCode powstał nie tylko po to aby "ułatwić osobie nieznającej składni HTML odpowiednie zmodyfikowanie wypowiedzi na jej potrzeby" ale także po to aby drastycznie zmniejszyć niebezpieczeństwo związane właśnie z możliwościami HTMLa.

Celowe działanie lub nawet niewłaściwe użycie jego składni mogłoby wyrządzić więcej szkód niż można sobie wyobrazić.

Jeśli ktoś z Was ma choć najmniejsze pojęcie o HTMLu dobrze wie co mam na myśli.

Dlatego więc, nie było, nie ma i nie będzie na 10000000...% takiej możliwości. :diablo:

Pozdrawiam,
scooly

KhoTaR 

Wysłany: 2006-04-06, 14:03

Popuś napisał/a:
Pierwsza odpowiedĽ powinna brzmieć raczej np. "Tak, jestem przeciwny" ;)

Ahh, to taki mały niewinny żarcik ;). Ale widzę, że już ktoś poprawił, niech więc tak zostanie.

A co do posta scooly'ego - przecież w forach w phpBB by Przemo można udostępnić jedynie określone tagi html, np. te służące do tworzenia tabel (ale mogę się mylić :wink: ). Dlaczego by więc nie udostępnić chociaż tych? Gdyż rozumiem, że
scooly napisał/a:
Celowe działanie lub nawet niewłaściwe użycie jego składni mogłoby wyrządzić więcej szkód niż można sobie wyobrazić.
.

A jeśli zdecydowanie NIE - temat do zamknięcia /usunięcia.

scooly 

Wysłany: 2006-04-21, 11:04

Cytat:
np. te służące do tworzenia tabel

Z tego co mi wiadomo :wink: , to to forum ma się tak do standardów sieciowych jak garbaty do ściany. Jest ono bowiem zbudowane z tabel, tak więc niewłaściwe użycie składni mogłoby delikatnie rzecz ujmująć forum rozpieprzyć :diablo: ...

Szczerze mówiać to wolę nie eksperymentować. Samo włączenie BBcode otwiera a raczej rozszerza fortkę dla złych ludzi :). Częste poprawki do phpBB usuwają właśnie luki powstałe przez BBcode... :wink:

EOT? EOT :)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi