Testowałem Jagged Alliance 2 Wildfire pod wine (0.9.58 z optymalizacjami pod procesor).
Instalacja bezproblemowa - po prostu uruchomiłem instalację po czym tak jak w windows.
Niestety po instalacji przychodzi czas na wpisanie kodu rejestracyjnego - i tutaj nie miła niespodzianka: okno do wpisania kodu pod wine przyjmuje jedynie 4 znaki alfa-numeryczne na pole zamiast pięciu. Nie znalazłem na to lekarstwa. Musiałem wejść na Windows i na Windows wpisać kod. Po wpisaniu kodu wyeksportowałem odpowiednie klucze rejestru do pliku.
Oczywiście numery z klucza zmieniłem, są ustawione kolejno, aby ułatwić liczenie.
Drugi klucz wymaga modyfikacji - S-1-5-21-1004336348-1677128483-1957994488-1003 - jest identyfikatorem wersji Windows'a (i chyba też samej instancji), więc trzeba samemu znaleźć odpowiednie liczby. U mnie na wine regedit (oczywiście ten z wine) sam się tym zajął - po wpisaniu pierwszego klucza okazało się że drugiego już wpisywać nie trzeba - został wpisany automatycznie.
Wstępne testy przeszło pomyślnie. Sama gra działa szybciej niż np. JA2 v1.13, nie ma DeadLock'ów, nie wyskakuje do pulpitu, nie testowałem jeszcze save i load i wszelakich opcji (po prostu zacząłem grać zabiłem kilku przeciwników i wyszedłem).
Temat uważam za otwarty - jeżeli ktoś ma jakieś doświadczenie to niech pisze.
_________________ Kill them before they kill you!
Redagując JaggedoPedia'ę pomagacie sobie znaleźć informację!
Farrokh Bulsara is dead - long live to Farrokh Bulsara.
Linux can be even faster, more stable & more reliable!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum