Czy zdarzyło wam się kiedys coś dziwnego - może nawet ironicznego - w czasie grania w Jaggeda?? Mam na myśli dziwne, zaskakujące momenty np. podczas walki. Założyłem ten post by zaspokoić ( ) ciekawość nie tylko moją, ale wszystkich odwiedzających forum!! No to jak - zdarzyło sie wam "coś" takiego??
_________________ Co nas nie zabije to nas wzmocni....wzmocniło i to cholernie!!!
Tak. W zasadzie, to zdarzyło się mojemu kumplowi. Grając w demko JA2 wynajął doktora Q.
Tocząc walkę rozkazał doktorkowi strzelić do wroga, lecz ten obrócił się i strzelił w przeciwną stronę. To było dziwne...
mi się cały czas to zdarza gdy wysadzam wszystkie ściany budynku (a robie to dośc często) to w takim momęcie niedośc że dach nie spada to jeszcze najemnicy mogą na niego wejśc a raz to nawet widziałem wroga na takim dachu
Mnie sie raz tak zdarzyło strzelić: mianowicie stało sobie przed moim Shadow'em (w odległości 4 czy 5 pól) 3 wrogów ustawionych idealnie w rządku (jeden przy drógim), gdzie pierwszy (ten bliżej Shadow'a) był zdrowy, drugi krytyczny, a trzeci (na końcu rządku) był kiepski. No to ja zamiast rzućić granata (nie miałem jeszcze jakotakiego dośw. w tej grze ), postanowiłem sobie strzelić nim w pierwszego z brzegu z takiego Dragunova. No i wiecie co?? Pierwszy zginął na miejscu, gdzie kula przebijając łep na wylot trawiła w drugiego (który też zmarł na miejscu), i jeszcze kula przeszła przez tego trafiając tego trzeciego, który padł na ziemie (niestety umierający ) Serio!!! Normalnie tak mnie zatkało, że przez następne dwa dni nie włączyłem Jaggeda!!!
Miałem gdzieś scernenshota, ale chyba go wyrzuciłem!!!
_________________ Co nas nie zabije to nas wzmocni....wzmocniło i to cholernie!!!
W UC w sektorze z konwojem nad Drake strzeliłem z LAWa w ciężarówkę z rakietami a ona... zniknęła jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki. Nie było ani wybuchu ani palącego się złomu jak z czołgami.
W JA 2 po zdobyciu miasta zakopałem miny - o tak sobie. PuĽniej zanim wyszkoliłem samoobrone wojska królowej odbiły tę część mista. W czasie kolejnego szturmu usczeliłem gościa z elity stojącego na dachu, ten spadając trafił na mine i ją zdetonował raniąc jeszcze drugiego zwykłego żołnierza. Lol nie mogłem w to uwierzyć zwłaszcza że grałem wtedy pierwzy raz i nie widziłem jeszcze efektu wybuchającj miny.
To było w Drassen, o ile pamiętam był to już zaawansowany etap gry. Lotnisko, oczywiście samoobrona wyszkolona, wróg próbuje odbić sektor... Włączam "IdĽ do sektora" no i jazda.
W pewnym momencie jeden chłopek z samoobrony postrzelił przez przypadek innego kolesia z s-obrony i wszyscy rzucili sie na tamtego co strzelał.
Wyglądało to naprawde śmiesznie.
No cóż troszke zamieszałem..
Należy chyba wyedytować nazwe tematu... "Sytłacje"...
_________________ Samo zwycięstwo nic nie znaczy, trzeba umieć je wykorzystać.
Najlepsze są "bugi" ja2. Idziesz sobie i słyszysz, że wróg zbliża się. Wiesz, że jest za ścianą. Naprzeciw ciebie są drzwi. Wchodzisz za drzwi i za dotknięciem czarodziejskiej róĽczki, najemnik przenika przez ścianę i trafia pod ostrzał trzech żołnierzy. Albo jak żołnierz rzuca granat, który albo nie wybucha, albo odbija się od czegoś i trafia jego.
W UC w sektorze portowym, nie pamiętam który dokładnie, schowałem się podczas walki za ciężarówkę, i jak się okazało wrogowie wcale nie przestali mnie widzieć, wręcz przeciwnie strzelali do mnie. Ciężarówka po prostu była, ale możnabyło przez nią przehodzić, zupełnie jakby jej nie było.
Poza tym w JA2 jest tak, że jak np. leże na dachu a pod nim pełno wrogów, i oczywiście gdy się pokażemy włącza się jego tura bo ma znaczną przewagę, gdy nie widzimy tych wrogów wystarczy rzucić granat w miejsce gzie stoją, najemnik podniesie się, ale zanim rzuci granat powie tekścik że tam są, i wszystko się zatrzymuje, stoimy, widzimy wszystkich wrogów, i nawet nie włączyła się ich tura. Tą metodę stosuje zawsze gdy sobie nie radzę.
Wspaniałe są też niektóre dachy w Ja2. Wejdziesz na taki i wstaniesz. Patrzysz przed tobą piękny widoczek, na czele z kilkoma celującymi w ciebie lufami. I choćby nie wiadomo ile tych luf by było i jakby podchodziły, to każda kula znika nie trafiając w ciebie. Wydaje jedynie dĽwięk trafienia jak gdyby w granicę sektora. Oni ciebie ... nie mogą, ale ty ich tak.
Ja2,5 UB IRON MAN EXPERT ( Pod koniec tury zostal mi jeden gosc na krytycznym tuz przedemna pod koniec tury napewno zdazyl by raz strzelic wkurzylem sie ze nikt juz nie ma punktow ruchu i ze ten gosc mnie zrani ... ale co ? okazalo sie ze Moj IMP kobiewta z 35 celnosci ma pkt akcji ale jest tak daleko ze nawet go nei widzi pomyslalem a co tam najwyzej trafi mojego .... i jeb*** trafila !!! za 2 razem :Di zdjela przeciwnika :) boski strzal ze zwyklego AKSU - 74 z poza zasiegu broni jak by bylo tego malo :) Ps: opdrazu dostala +1 celnosci :) co jak co ale ie nalezalo i to +2 nawet !!
_________________ "Tylko Umarli widzieli koniec wojny..." - PLATON
Nie chce być "niemiły", ale aż nie moge sie powstrzymać do komentarza!!
No to tak:
1. Nie na temat. (bardziej chodzi o bugi, wiesz?)
2. Mówimy tu o JA2!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
3. +2 jest niemożliwe (albo jest, ale za długo gram, a jeszcze nigdy mi sie tak nie zdarzyło.)
4. Kto daje na IRON MAN'a, EXPERT IMP z 35 pkt um. strzeleckich!!??
Słowem prawdziwość zdarzenia pozostawiem ocenie innych fanów JA2 (pozdro!! ) na forum, bo sam ma "mieszane uczucia" :/ .
CZYTAJ uwaznie co napisalem !!! ( +1 ale NALEZALO sie +2 !! ) ;| N/C
PS: zrobilem impa z 35 zeby nie faworyzowac go i zeby bylo MAXYMALNIE HARD kumasz ??
Jak masz watpliowsci to mgoe wyslac REPLAY jestem juz w ostatni sektorze VARREZ ...
Jestem expertem od taktyki wojskowej z zamilowania i wiem jak w to grac bo tutaj to sie sprawdza :/
Moge go wyslac kazdemu przez GG chetni walic na 1703784 gadu gadu :>
PS: BIGFOOT chyba Ambicja Cie zzera ze ktos w to wymiata :P PS2 : wiem wiem lubie sie chwalic :(
Moje ambicje nie mają tu nic do rzeczy - lubie poprostu w to grać, a twoje wygibasy są zapewne nieco przesadzon!! A tak poza tym NIE tylko ty tu wymiatasz!! Jestem w tym dobry, ale wiem, że na forum są lepsi ode mnie, a nawet od ciebie! :p Także nie unoś sie za wysoko bo boleśnie upadniesz!!
Raz w którymś sektorów Almy mój IMP leżał sobie bokiem do drzwi (otwartych). Chciałem tam wejść Lynxem i pojawiła sie ikonka że moge przejsc nad IMP-em. Klikam, a Lynx na luzie przechodzi sobie przez ścianę. I wtedy 3 wojaków zrobiło z niego sieczkę I load
Nie wiem czy to już było na forum, w każdym razie to nie było w czasie walki Konkretnie szkoląc samoobronę w Medunie, jeden z samoobrony był czołgiem Po ataku na ten sektor wziąłem autowalkę, ale nie było tam zdjęcia czołgu. Tyle że po rozwaleniu wszystkich samoobrońców wrogie wojska nie mogły rozwalić jednego. Ostatecznie w Medunie został tylko czołg lekko uszkodzony. Na ekranie mapy mogłem natomiast Trevorem wziąść Naprawa > Pojazd > Czołg Napisałem to tu bo według mnie pasuje to do tytułu, a nie wiedzialem czy to na forum już było i czy ktoś miał coś podobnego. Jestem tu nowy więc no comments please
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum