w planach... własna snajperka bojowa typu Barrett M82A2 z tłumikiem :D - czego to człowiek nie wymyśli jak po kilku latach gra mu się odrobinkę znudzi :D
Tu to akurat proponowalbym JA2 1.13, wybor uzbrojenia iście kosmiczny w porównaniu z "waniliowym" (znaczy bez dodatkow) JA2, a do tego tony różnych usprawnień w mechanice gry, poprawionych błędów itp.
_________________ The Sixteenth Six-Tooth Son of Fourteen Four-Regional Dimensions...
moje ulubione uzbrojenie do akcji
odzial vs meduna
ja sie nie bawie w oczyszczanie wszystkich sektorow xD wystarczy mi ze uzbieram 4*LAW dla 4najemnikow, po 2apteczki 2zastrzyki reg hp i energii a reszte magazynki. kazdy najemnik inna bron :P dragunov g11 czy jakos tak xD remington +dodatki i steyr (chyba tak sie to pisze)
a dla blooda jeszcze specjalnie komplet nozy do rzucania zeby mial co robic to rzucalem nimi w deidranne xD i eliota
[ Dodano: 2007-08-17, 14:40 ]
a co do baretty to nic nie mam xP spoko bron dzieki ktorej wycinalem caly odzial 1najemnikiem (ja2.5UB)
W grze nie ma Barrett'a M82A1 (Ciężki samopowtarzalny wielkokalibrowy karabin wyborowy) ... sam go sobie zrobiłem, więc Ci się z czymś musiało pomylić.
PS: A w kwestii dodatków do JA2 i przeróbek... nie lubię ich, dlatego nie grałem i dlatego wolę 1.05 i to co sobą oferuje. M.in dlatego bawię się kamuflażem i broniami dopasowując je do 1.05 PL. Inne gry mnie nie interesują, skoro są to tylko klony, albo przeróbki głównej kampanii (np.: Wildfire)
Wracając do tematu to moja ulubiona i najlepsza według mnie broń to wspaniały FN FAL. Oczywiscie z odpowiednimi dodatkami: celownik snajperski, celownik laserowy, dwójnóg oraz pręt+sprężyna, która pozwala obnizyć koszty strzału poj. z 5 na 4AP, a serji z 9 na 7AP, co w praktyce daje w trakcie walki strzał nawet za jedyne 2AP. W połączeniu z um. streleckimi 100 i zwinnością powiedzmy 90+ daje możliwość oddania nawet 12! strzałów w jednej turze. Ale od razu zaznaczam, że musi to być w sytuacji gdzie strzeliliśmy do wroga w poprzedniej turze, nie zmieniliśmy pozycji, czyli nadal w niego celujemy, on też nie zmienił pozycji. Wtedy może się zdażyć, choć niekoniecznie, że będziemy mogli strzelać za 2AP. No i jeszcze jedno, wątpie żeby wróg przeżył do ostatniego 13-tego strzału (1+12), więc oddamy w niego np. 3 po 2AP, a póżniej musimy wycelować w innego i koszt strzału wzrośnie np. do 8AP. Nie mniej zdołamy zabić dwóch gości w jednej turze (z małej odległości).
Oprócz świetnego FN FAL'a jeszcze FA-MAS ma 4AP za poj. i 7AP za serię po dodaniu pręt+spr... , ale ma mniejszy zasięg 25 (FN FAL 42,5), więc musimy zrezygnować z jednego dodatku na rzecz przedłużki, która może odpaść w najmniej oczekiwanym momencie walki...
Taa
FN-FAL Rulezz
Jednak lipa z amunicją kiedy cały oddział jest uzbrojony w jeden rodzaj spluw. Jako broń wsparcia proponuję C-7 z prętem i sprężyną+celowniki wszelakie+dwójnóg:
5 pkt. akcji na strzał, dobry zasięg i damage.
A w plecaku na wypadek nocnych akcji noże do rzucania - wysoka zręczność = jeden rzut, jeden trup i przy okazji rozwija się zręczność i um. strzeleckie
_________________ The best of holemakers Klikasz na własną odpowiedzialność
Oh what fun it is to ride and shoot with my AK, hey!
Strzelanie to jedna z niewielu czynności, których wykonanie "po łebkach" jest mile widziane przez dowódców.
coby się nie meczyć z amunicją to standardem u mnie jest Minimi + RPK74. Oba mają minimalna karę przy strzelaniu seriami (tylko -5 do celnosci dla kazdego kolejnego strzału, C7 ma -8, FN Fal chyba -11).
7.62 Nato idzie albo dla trzeciego najemnika z bronią automatyczną i H&K21 albo dla kogoś z FN-Falem.
Wolę walczyc w nocy, więc snajperek nie uzywam (i nie lubię)... brakuje mi tylko fajnej broni na 7.62 WP
Ciężko jest wybrać najlepszy karabin maszynowy - mają ten sam zasięg, i każdy ma jakąś zaletę - H&K 21 największą siłę ognia (ale dzieli amunicję z FNFalem), RPK-74 nizszy koszt zmiany celu a Minimi dodatkowy pocisk w serii i bardzo popularna amunicję (ale mniejszą siłę)...
Najlepsze dla mnie są takie jak w profilu, czyli:
Dragunov
H&K 21, RPK-74, Steyr, FN-FAL
A najsilniejszy to oczywiście LAW i moździerz
Bum i po tobie (kończysz jako zapienkanka)
_________________ Hier kommt die Sonne!
Ostatnio zmieniony przez Ćwikła 2008-01-02, 21:50, w całości zmieniany 1 raz
O właśnie!
Karabin Rakietowy! Jak mogłem zapomnieć!?
Też jest dobrą bronią i też ją lubię, lecz nie tak bardzo jak H&K 21 czy RPK-74 czy FN-FAL. Karabiny rządzą!
Dragunov, FN-FAL i CAWS :D oraz często lubię sobie poświrować z 2 mp-5 :D cicho, dyskretnie i nie tak łatwo :D oraz dość lubię starego, poczciwego kałacha :D
Pod koniec gry karabiny kalibru 5,56 są IMO zdecydowanie za słabe... A co do Dragunov'a to ilość zużywanych AP nie jest rekompensowana poziomem obrażen...
_________________ Gość, zapraszam Cię na:
www.mglawicamocy.pl
Forum Storytellingowe osadzone w świecie Gwiezdnych Wojen
Czy ja wiem?
Jak pewnego razu grałem, to karabiny kalibru 5,56 mm dobrze się sprawowały (C-7, Steyr). Byłem w Medunie, a karabiny 5,56 mm były moim głównym uzbrojeniem. Choć przyznaję, grałem na nowicjuszu, może to dlatego. Dragunov też dobrze się sprawował, 1 lub 2 strzały i trup.
Dragunov też dobrze się sprawował, 1 lub 2 strzały i trup.
W czystej dwójce H&K21 czy FN-FAL sprawują się podobnie - jeden, dwa strzały w głowę i po robocie, dlatego moim zdaniem broń snajperska ogólnie jest mało opłacalna. Natomiast już w UBeku słynny BarretM82A2 to już opłacalny był
_________________ Gość, zapraszam Cię na:
www.mglawicamocy.pl
Forum Storytellingowe osadzone w świecie Gwiezdnych Wojen
Moją ulubioną bronią jest MP53 i nic tego nie zmieni, ale później w JA2 cisnąłem już tylko z Dragunov'em lub FN FAL'em. MP53 (+wszystkie bajery) dobrze służyło mi aż do Meduny. Niestety z powodu wytrzymałości wrogów musiałem z niej zrezygnować.
Jeśli chodzi o obronę jakichś miast (np.: Drassen czy Chitzena) MP53 jest idealne. Dodać do tego Samoobronę i jest miodzio.
Dobrze spisuje się też Colt Commando i Remington M870 czy SPAS-15. Dobry Shotgun przydaje się w każdej sytuacji, w której wróg znajduje się w odległości przynajmniej 10 pól. Więc MP53 i Shotgun's RULEZ !!!
_________________ "Say hello to my little friend" - Tony Montana
Dodam rónież do swojej wcześniejszej wypowiedzi, iż C-7 i M-14 to bardzo dobre bronie. C-7 dlatego, że jest na 5,56mm i łatwo o naboje tego kalibru oraz dobrze strzela i można podpiąć podwieszany granatnik, a M-14 z powodu na siłę (33).
_________________ "Bądźcie mocni w Panu" - Ef 6,10.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum