Serwis zawieszony do odwolania. Jesli chcesz pomoc - wypelnij ankiete.
Forum dyskusyjne poświęcone serii

JAGGED ALLIANCE

Nawigacja: « Poprzedni temat | Następny temat »

Jaka broń jest najlepsza?
Autor Wiadomość
Cell 

Wysłany: 2008-04-30, 11:02

Ruger-Mini 14 to najlepsza broń niedość, że można ją zdobyć już na początku gry to jeszcze jest mocna (siła: 30) zasięg całkiem przyzwoity i jest na często spotykaną amunicje co oznacza duży magazynek :) jak doda się do niego wszystkie akcesoria(celowniki, podwieszany granatnik...) to... :strzal3: :smutny:

:diablo:
Będe brhonił nas przed zakusami wroghaa ;)
.....................................................................
http://dziecineo.prv.pl/

http://www.wsp.krakow.pl/papers/f_lamer.html

dzieci NEO do PIEKŁA

A tak na marginesie to... Szadou ilu dzieci Neostrady już spłoneło w twojej miejscowości? ;P

Hicks 

Wysłany: 2008-05-02, 21:22

Zależy to od postaci jaką stworze jeżeli jest mam umiejętność snajper to zdecydowanie Dragunov , jeżeli mam postac z umiejętnością broń automatyczna to biore Colt Comando , jeżeli mam umiejętność oburęczność to biore sobie dwie Beretty 93R , ale zawsze miałem słabośc do noży nawet jeżeli nie mam umiejętności "broń biała" to i tak lubie biekać z nożem unikać wrogich kul i przyłożyć zdrowo w szyje .

"Ludzkość musi położyć kres wojnie , bo inaczej wojna położy kres ludzkości."
John F. Kennedy
"Give me a place to stand and I will move the world."
Robert F. Kennedy
Longshot i z czego ta świnka !?

Longshot 

Wysłany: 2008-05-14, 11:51

H&K 21 z Bipodem, Snajperskim celownikiem i Laserowym.
Dla IMPa z expertem w automatach (100 marksman) trafianie cala serią w przeciwnika na granicy wzroku.. (W nocy - trafianie calą serią.. w glowę... ^^)

A oprócz tego..? 6 najemników, każdy z LAW x 4 w plecaku... Piękne widoki po tych 4 rundach.. :peace:

Mao Tse Tung

Halucyn

Wysłany: 2008-05-26, 20:45

Według mnie najlepszą bronią jest H&K 21, lecz nie dla każdego. Dla najemnika ze słabą siłą ta broń będzie za ciężka, więc lepsza będzie jakaś lżejsza broń. Dla postaci mało zwinnych dobrym rozwiązaniem będzie szybkie FN-FAL. Dla osoby z umiejętnościa Broń Automatyczna dobrą bronią będzie FN - MINIMI, lecz niekoniecznie najlepszą, bo broń ta zadaje dość małe uszkodzenia.

Gorzki 

Wysłany: 2008-07-23, 00:32

Longshot napisał/a:
H&K 21 z Bipodem, Snajperskim celownikiem i Laserowym.
Dla IMPa z expertem w automatach (100 marksman) trafianie cala serią w przeciwnika na granicy wzroku.. (W nocy - trafianie calą serią.. w glowę... ^^)

A oprócz tego..? 6 najemników, każdy z LAW x 4 w plecaku... Piękne widoki po tych 4 rundach.. :peace:

po co exp w automatach?
jak strzelasz z H&K 21 serią, to poszczególne pociski mają następującą karę do trafienia:
bez umiejętności 0 5 10 15 20
Auto weapons 0 2.5 5 7.5 10
Auto weapons expert 0 1.25 2.5 3.75 5
w sumie drugi slot jest zmarnowany - pozwala ci trafić 3 kule więcej na 40 wystrzelonych serii. lipa

bardziej podoba mi się FN Minimi - 6 pocisków w serii i popularna amunicja oraz RPK-74 - tańszy pierwszy strzał, co ma spore znaczenie skoro zazwyczaj jedna seria wystarcza na jednego przeciwnika, więc każdy strzał jest pierwszy ;P

Dragunov mi nie pasuje, bo koszt pierwszego strzału jest horrendalny - sprawdza się tylko na dużych, niezadrzewionych przestrzeniach w ciągu dnia. M24 to już w ogóle porażka
do 16 pól Dragunov przegrywa nawet ze Steyrem a nawet wtedy jego przewaga w celności (poza 25 polem) to ledwie 15%. Jego największą zaletą jest to, że pozwala wykorzystać amunicję 7.62 Nato.

Minimi, RPK, FN-Fal i.... to już zależy, albo C7 albo AK-74 jeśli trzeba....

W nocy natomiast świetnie spisują się FN-P90 i Mac-10 oraz noże do rzucania....

Majma 

Wysłany: 2008-12-05, 13:21

naprawdę trudno mi wybrac ulubioną broń, zwykle swoich ludzi wyposażam w HK21 z celownikami i talonem oraz w FN- Minimi bo na długą serię no i w rpki 74, karabiny rakietowe trochę bazook i moździerzy i idę na Medunę :strzal4:

Maddog 

Wysłany: 2009-01-24, 18:01

ja swoj oddzial rozpaslem.wszystko spectra +18 skl,2 zes p pom,wszyscy nozyce,FN-FAL-e z talonem i gaz lzawkowy.a i mam 3 miliony.sposob:to jest bug.najpierw zaatakowalem wszystkie kopalnie ale je nie ochranialem.po jakims czasie ci przejmie wrog i czekasz az lojalnosc spadnie na 0.i masz 50k dziennie<chyba,gdzies tak> :jezyk: :jezyk: :jezyk: :blah: :blah:
http://img11.imageshack.us/img11/6628/us4l.gif

dzidek1983 

Profil na JAGGEDopedii: nie mam
Wysłany: 2009-06-26, 10:46

O czym my tu mówimy... 4 strony tekstu i chyba tylko jeden wpis o G11

Przecież to najlepsza broń w grze... chyba że ktoś lubi ostrzeliwać wroga z 200 metrów to fakt.. nie nada się...

kulki leca jak po sznurku nawet jak ktoś nie jest specjalista od automatów...
przebija wszystko nawet spectrę

spiryt

Wysłany: 2009-06-26, 11:49

Według mnie M14 zasięg 33 wystarczy spokojnie siła także no i waży tylko 2,9 kg co czyni go najlżejszym karabinem bojowym.

rbrt 

Wysłany: 2009-06-26, 22:32

hmmm bezwzględnie jestem za FN-FAL... ta broń robi sieke z wszystkiego, niezależnie od pancerzy przeciwnika, mało AP, waga? to nie mialo znaczenia nigdy... seria? podrasowac celnosc merca i malo ktora kula nie trafia... zasieg - taki ze gosc stajacy o pole dalej jest po prostu niewidoczny ;]

kiedys skonczylem gre samym impem z ta klamka, ilosc quick loadow diametralnie sie zmniejsza po znalezieniu tego cacka ;]

po prostu inne bronie chowaja sie, jedyny feler ze sie psula nieco...

MartaB

Wysłany: 2009-11-05, 15:26

Witam,

Jestem w trakcie tłumaczenia angielskiej wersji książki Ways of the Rifle 2009 autorstwa Buhlmanna, Reinkemeiera, Eckhardta, Murray'a oraz Bindry.

Po drodze napotkałam kilka problemów, przypuszczam, że w miarę zagłębiania się w temat niejasności będzie znacznie więcej. Nie ukrywam, ze temat karabinu i strzelectwa ogólnie jest dla mnie nowością - w związku z czym chciałabym prosić Pana o pomoc w tłumaczeniu. Słownik techniczny nie do końca wyjaśnia pewne terminy strzeleckie, a na ilustrowany słownik broni palnej R. Woźniaka wciąż czekam. Mam nadzieję, że będzie bardziej pomocny.

Może byliby Państwo w stanie udostępnić artykuły nt. budowy karabinu strzeleckiego lub polecić konkretną stronę www, która pomogłaby mi w pracy?

Chciałabym dodać, że tłumaczenie powstaje na własny użytek, nie jest to w żadnym sensie pracą zarobkową.

z góry dziękuję

pozdrawiam,

Marta

William 

Wysłany: 2009-11-25, 14:49

Chwila chwila. Po pierwsze to zły topic, a po drugie to nie jest miejsce raczej na szukanie tłumacza ...

"Pewnego dnia powrócimy do Białego Miasta, a Strażnik z Wieży zawoła: Wrócili Władcy Gondoru!" Boromir, syn Denethora

Odpowiedz do tematu