Ruger-Mini 14 to najlepsza broń niedość, że można ją zdobyć już na początku gry to jeszcze jest mocna (siła: 30) zasięg całkiem przyzwoity i jest na często spotykaną amunicje co oznacza duży magazynek :) jak doda się do niego wszystkie akcesoria(celowniki, podwieszany granatnik...) to...
_________________ "Ojcze nasz któryś jest w niebie"
Charlene Higgens
.....................................................................
Będe brhonił nas przed zakusami wroghaa ;)
.....................................................................
http://dziecineo.prv.pl/
Zależy to od postaci jaką stworze jeżeli jest mam umiejętność snajper to zdecydowanie Dragunov , jeżeli mam postac z umiejętnością broń automatyczna to biore Colt Comando , jeżeli mam umiejętność oburęczność to biore sobie dwie Beretty 93R , ale zawsze miałem słabośc do noży nawet jeżeli nie mam umiejętności "broń biała" to i tak lubie biekać z nożem unikać wrogich kul i przyłożyć zdrowo w szyje .
_________________ John F. Kennedy , Robert Kennedy and Joseph Kennedy are THE BEST ! RULES !
"Ludzkość musi położyć kres wojnie , bo inaczej wojna położy kres ludzkości."
John F. Kennedy
"Give me a place to stand and I will move the world."
Robert F. Kennedy
Longshot i z czego ta świnka !?
H&K 21 z Bipodem, Snajperskim celownikiem i Laserowym.
Dla IMPa z expertem w automatach (100 marksman) trafianie cala serią w przeciwnika na granicy wzroku.. (W nocy - trafianie calą serią.. w glowę... ^^)
A oprócz tego..? 6 najemników, każdy z LAW x 4 w plecaku... Piękne widoki po tych 4 rundach..
_________________ Wy macie racje, ale my mamy karabiny..
Według mnie najlepszą bronią jest H&K 21, lecz nie dla każdego. Dla najemnika ze słabą siłą ta broń będzie za ciężka, więc lepsza będzie jakaś lżejsza broń. Dla postaci mało zwinnych dobrym rozwiązaniem będzie szybkie FN-FAL. Dla osoby z umiejętnościa Broń Automatyczna dobrą bronią będzie FN - MINIMI, lecz niekoniecznie najlepszą, bo broń ta zadaje dość małe uszkodzenia.
H&K 21 z Bipodem, Snajperskim celownikiem i Laserowym.
Dla IMPa z expertem w automatach (100 marksman) trafianie cala serią w przeciwnika na granicy wzroku.. (W nocy - trafianie calą serią.. w glowę... ^^)
A oprócz tego..? 6 najemników, każdy z LAW x 4 w plecaku... Piękne widoki po tych 4 rundach..
po co exp w automatach?
jak strzelasz z H&K 21 serią, to poszczególne pociski mają następującą karę do trafienia:
bez umiejętności 0 5 10 15 20
Auto weapons 0 2.5 5 7.5 10
Auto weapons expert 0 1.25 2.5 3.75 5
w sumie drugi slot jest zmarnowany - pozwala ci trafić 3 kule więcej na 40 wystrzelonych serii. lipa
bardziej podoba mi się FN Minimi - 6 pocisków w serii i popularna amunicja oraz RPK-74 - tańszy pierwszy strzał, co ma spore znaczenie skoro zazwyczaj jedna seria wystarcza na jednego przeciwnika, więc każdy strzał jest pierwszy ;P
Dragunov mi nie pasuje, bo koszt pierwszego strzału jest horrendalny - sprawdza się tylko na dużych, niezadrzewionych przestrzeniach w ciągu dnia. M24 to już w ogóle porażka
do 16 pól Dragunov przegrywa nawet ze Steyrem a nawet wtedy jego przewaga w celności (poza 25 polem) to ledwie 15%. Jego największą zaletą jest to, że pozwala wykorzystać amunicję 7.62 Nato.
Minimi, RPK, FN-Fal i.... to już zależy, albo C7 albo AK-74 jeśli trzeba....
W nocy natomiast świetnie spisują się FN-P90 i Mac-10 oraz noże do rzucania....
naprawdę trudno mi wybrac ulubioną broń, zwykle swoich ludzi wyposażam w HK21 z celownikami i talonem oraz w FN- Minimi bo na długą serię no i w rpki 74, karabiny rakietowe trochę bazook i moździerzy i idę na Medunę
ja swoj oddzial rozpaslem.wszystko spectra +18 skl,2 zes p pom,wszyscy nozyce,FN-FAL-e z talonem i gaz lzawkowy.a i mam 3 miliony.sposob:to jest bug.najpierw zaatakowalem wszystkie kopalnie ale je nie ochranialem.po jakims czasie ci przejmie wrog i czekasz az lojalnosc spadnie na 0.i masz 50k dziennie<chyba,gdzies tak>
hmmm bezwzględnie jestem za FN-FAL... ta broń robi sieke z wszystkiego, niezależnie od pancerzy przeciwnika, mało AP, waga? to nie mialo znaczenia nigdy... seria? podrasowac celnosc merca i malo ktora kula nie trafia... zasieg - taki ze gosc stajacy o pole dalej jest po prostu niewidoczny ;]
kiedys skonczylem gre samym impem z ta klamka, ilosc quick loadow diametralnie sie zmniejsza po znalezieniu tego cacka ;]
po prostu inne bronie chowaja sie, jedyny feler ze sie psula nieco...
Jestem w trakcie tłumaczenia angielskiej wersji książki Ways of the Rifle 2009 autorstwa Buhlmanna, Reinkemeiera, Eckhardta, Murray'a oraz Bindry.
Po drodze napotkałam kilka problemów, przypuszczam, że w miarę zagłębiania się w temat niejasności będzie znacznie więcej. Nie ukrywam, ze temat karabinu i strzelectwa ogólnie jest dla mnie nowością - w związku z czym chciałabym prosić Pana o pomoc w tłumaczeniu. Słownik techniczny nie do końca wyjaśnia pewne terminy strzeleckie, a na ilustrowany słownik broni palnej R. Woźniaka wciąż czekam. Mam nadzieję, że będzie bardziej pomocny.
Może byliby Państwo w stanie udostępnić artykuły nt. budowy karabinu strzeleckiego lub polecić konkretną stronę www, która pomogłaby mi w pracy?
Chciałabym dodać, że tłumaczenie powstaje na własny użytek, nie jest to w żadnym sensie pracą zarobkową.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum