(Pamiętaj, że jeśli dana postać nie została jeszcze opisana na łamach encyklopedii możesz być pierwszą osobą, która to zrobi. Ponadto, jeśli znajdziesz błąd w opisie lub uznasz, że pewne rzeczy zostały opisane zbyt powierzchownie - zawsze możesz to poprawić.)
Koszt:
1 dzień - $3100
1 tydzień - $20500
2 tygodnie - $39000
+ zastaw na życie $3300
Umiejętności:
Skradanie się
Kamuflaż
--- powyższe informacje zostały dodane przez administrację forum ---
Jest bardzo wytrzymały (95 życia), jest bardzo zwinny i dobrze się skrada (96 zwinności), jest całkiem zręczny (83 zręczności) i silny (88 siły). Jest także całkiem niezłym strzelcem (92 celności). Osiągnął 5 poziom doświadczenia co jest dobrym wynikiem. Jest inteligenty (77 siły), a więc szybko się uczy. Wiedza Medyczna stoi na przyzwoitym poziomie (30). Jego jedynymi wadami są - Zn. Mechaniki (12) i Zn. Mat. Wybuch. (22).
Ma umiejętności idealne na operacje nocne (kamuflaż, skradanie się).
Świetnie spisuje się jako zwiadowca i/lub snajper.
Według mnie jest bardzo dobrym najemnikiem i prawie zawsze mam go w swoim teamie.
Często zostaje przy jego broni (MP53).
Shadow jest zawsze podporą mojego teamu, na dobrą sprawę większość walk rozgrywam praktycznie tylko nim i moim alter-ego wyprodukowanym w I.M.P.
Mimo, że 77pkt inteligencji nie stawia go w ścisłej czołówce, to uczy się bardzo szybko.
Jego jedyną wadą jest nędzny skill mechaniki, bo znajomość mat wyb można bardzo łatwo podszkolić za pomocą miny [i odrobiny cierpliwości - wystarczyło mi jej do 95 pkt]
Dobre [i szybko poprawiające się] strzelectwo, kamuflaż, skradanie się czynią go najemnikiem idealnym do nocnych akcji, ale w dzień jest równie przydatny.
Poza tym, nie odzywa się bez potrzeby, a jego komentarze i głos są naprawdę świetne.
Zgadzam się z opiniami moich poprzedników, otóż Shadow, jest jedny w swoim rodzaju,prawie zawsze mam go w swojej drużynie, uważam że jest to bardzo dobry najemnik, co wpływa na takową opinie ? Otóż po pierwsze ma niekończący się nigdy kamuflaż, jest bardzo dobrym strzelcem, szybko się uczy, jest zwinny, praktycznie niewidoczny podczas nocnych operacji, do tego tak jak słusznie zauważył Jobi, jeśli coś mówi to mówi to mądrze i przemyślanie, jego gadka nie denerwuje tak jak np: Gus'a.
Jedyne jego minusy to pozostałe umiejętności, tj: medycyna, mechanika, zn. mat. wybuchowych, jednak i te można z czasem poprawić, zwłaszcza że tak jak wspominałem szybo się uczy, oraz to że na początek jest troche za drogi, lecz po zdobyciu kilku miast, kopalń, cóż wtedy już można go brać bez jakichkolwiek przeszkód
Ostatnio zmieniony przez Jack 2008-05-03, 20:28, w całości zmieniany 2 razy
Shadow według mnie jest jednym z najlepszych najemników w grze jego celnośc już na początku stoi na wysokim poziomie , a uwarunkowania fizyczna ma znakomite a inteligenicji również ma dość sporo jedynie mechanika i znjomości materiałów wybuchowych stoją na niskim poziomie ale z biegiem czasu i to sie wytrenuje , jego umiejętności w sam raz nadają sie dla tych którzy lubią grać jednym najemnikiem , a więc Shadow jest bardzo dobrym najemnikiem .
_________________ John F. Kennedy , Robert Kennedy and Joseph Kennedy are THE BEST ! RULES !
"Ludzkość musi położyć kres wojnie , bo inaczej wojna położy kres ludzkości."
John F. Kennedy
"Give me a place to stand and I will move the world."
Robert F. Kennedy
Longshot i z czego ta świnka !?
Shadow to typowy komandos. Jego znajomość mechaniki wyklucza wykorzystanie go do samotnych wypadów na teren zabudowany. Lecz na odkrytym terenie wybije wszystkich. Nadaje się na akcje w dzień i w nocy. Jego kamuflarz nigdy nie spada poniżej 100%, nawet jeżeli jest w wodzie. Nie jest drogi. Jego odzywki nie ranią uszu, mówi bardzo cicho. Zdecydowanie woli działać niż gadać. Jego umiejętności to skradanie się i kamuflaż.
Suchy_666 Gość
Wysłany: 2008-05-04, 07:46
Zajebisty gość najlepszy na sam początek razem z icem i thorem tworzą niesamowity team. Debeściak nad debeściaki. Każdy inny najemnik przy nim wymięka
Sweet Muddafuqa :D Uwielbiam skunkasyna, bo jako jedyny jest taki "zimny" wiecie, jak inny widzą crepitusy czy urwanie łba to krzyczą jakieś pierdoły. A on nic tylko krótka gadka :D No a pozatym jest mastah z niego ogólnie :D Taka jedno-osobowa armia :D
_________________ The Sixteenth Six-Tooth Son of Fourteen Four-Regional Dimensions...
Veo Gość
Super gość!!! Zawsze mam wrażenie że każdy przeciwnik nawet nie zdąży pomyśleć "There is a Shadow just behind me" zanim padnie na ziemię:). Poza tym jego odzywki - po prostu poezja. Dla mnie najlepszy najemnik. Nie ma sobie równych (oczywiście oprócz stworzonego przeze mnie:))
Amfa :) Gość
Bez tego gościa nie wyobrażam sobie gry!! Jest najepszy. Bez niego to ta gra nie bylaby taka fajna ;) Zawsze go biorę, a jak jest najętęty na paczątku gry to włączam od nowa i tak do skudku hehe.
eMKa Gość
Niewidzialna zagłada, debeściak, zielony ludek. Lepszego najemnika NIE MA!!
Daniels Gość
Najlepszy z wszystkich. Jego teksty, kamuflarz, umiejętności strzeleckie (szybko się uczy), po prostu chodząca maszyna do zabijania. Jest najlepszy!
BloodRave Gość
Shadow to moja 1 postać z jaką zaczołem grać w JA 2.5 UB :) Bez niego ta gra nie byłaby taka fajna :) Shadow rządzi ! :)
misiek Gość
Może w strzelaniu jest lepszy od niego Linx ale z jego cichością i płynnością ruchów niema sobie równych.Ja tam uczę go um. strzeleckiej do 100 poziomu czyniąc go niejakim Sigalem lub Szwancenegerem i wtedy idzie kopanie po worach. W nocy z jego kamuflażem przeciwnicy padają jak muchy. Co jeden wyskoczy to zaraz pada. Podsumowując z jego wiecznym kamuflażem, skradaniem się i 100-tnym poziomem strzeleckim jest on (przepraszam ale innego określenia niemogłę znaleść nawet w słowniku) wykurwist.... ostatnia litera sama wypływa z ust.
"Shadow" to dobry najemnik. Celność i zdrowie ma b.dobre, a kamuflaż, który ma zawsze na sobie jest dużym plusem.
_________________ I loooove Jagged Alliance 2.. :)
Kallen Gość
Wysłany: 2008-05-04, 07:47
Mój najemnik nr3, to nieprawda że w nocy jest idealny, zbyt często zdarza mu się nie zauważyć przeciwnika(lepsza w nocy jest Raven). A i nieco słabiej strzela seriami. Mimo wszystko jest świetny:-))) Ale nie najlepszy.
JA Big Fan Gość
No cóż - ten gościu to maszynka do zabijania i siewca śmierci. Mój idol i bóg. Dać mu Steyr AUG, celowniki i dwójnóg i jazda. Nie ma mocnych. W chwili obecnej gdy nim gram (dzień 27) ma 187 zabójstw!!!! Mój Team w chwili obecnej : JA:), Shadow, Lynx, Hitman, Trevor, Ivan I nie ma mocnych. Polecam każdemu...
Guntol Gość
Lepszego sukinsyna niema kto zaprzeczy nto nie umie wykorzystać jego umijejntności ja umie w nocy kur** co chwila dwa strzały a póżniej kur** zbierać ich po całym sektorze on debeściak w nocy troche gorszy w dzień!!!
jc Gość
Zdecydowanie mój ulubiony najemnik. Najlepiej gra nim się w nocy i gdy jest sam w oddziale.
Noktowizor + giwera z tłumikiem + Shadow = zwycięstwo :)
shadowman Gość
Jest noc. W kierunku posterunku wroga zmierza niewidzialna postać. Zakrada się od tyłu do wartownika, który ginie od pchnięcia nożem. 5 metrów dalej jest następny cel. Słychać cichy dźwięk - to kula posłana z uzi z tłumikiem trafiła w głowę żołnierza. Najemnik, niczym duch skrada się w kierunku budynku, na którym jest snajper. Przemykając pomiędzy drzewami zbliża sie do ściany, na którą się wspina. Snajper stoi odwrócony tyłem. Trzy kule w plecy załatwiły sprawę. Z dachu budynku widać dwóch strażników stojących przy zbiornikach z paliwem. Kule z wyciszonego karabinu snajperskiego powaliły ich na ziemię. Zostało jeszcze czterech wrogów. Każdy z nich zginął nie wiedząc nawet, że w tym sektorze jest wróg. Żaden z żołnierzy nie oddał ani jednego strzału. Niewidzialna postać kontynuowała swoją wędrówkę na wschód... - opis z walki w Jagged Alliance 2,5 Unfinished Buissness. (grałem Shadowem, jakby ktoś się nie zorientował :))
T.M. Riddle Gość
Według mojej opini... gdy np. w Medunie on zginie prez twój błąd to powinieneś wyłączyć grę i modlić się do Boga o przebaczenie. Gra bez niego nie ma sensu. Jego umiejętności??? wystarczy poczekać w Omercie tysiąc dni zbierając kasę z kopalni w Drassen przez jeden przekręt, szkoląc Irę, Maddoga, Dimitriego i twojego IMP. Przez ten czas zarobisz pare milionów a Shadow i inne dobre jednostki będą miały wszystkie umiejętności "wytłuszczone". IMP, Shadow, Ivan, Ira, Maddog i Dimitrii... uzbrojeni są nie do zniszczenia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum