Sorry ze nie temat bedzie, ale nie lepiej zrobic kategorie w tym dziale np. najemnicy ja2, najemnicy ja1 itp. Jakas kategoryzacja powinna obowiazywac, a tu wszyscy do jednego worka wrzuceni.
Jakas kategoryzacja powinna obowiazywac, a tu wszyscy do jednego worka wrzuceni.
Słuszna uwaga :)
Faktycznie wszyscy najemnicy (AIM, MERC i RPC) są wrzuceni do jednego "worka" i nie ma podziału na części Jagged Alliance w których występowali.
Spowodowane jest to tylko i wyłącznie tym, że wielu najemników nie można wsadzić tylko do jednej kategorii (np. Magica). A jeśli koniecznie jakaś kategoryzacji to według jakich zasad? :)
Ja mam pomysła na kategoryzację:
- AIM JA1 (wszyscy najemnicy z AIM, nawet ci, którzy są w AIM JA2)
- AIM JA2 (wszyscy najemnicy z AIM, którzych nie ma w AIM JA1)
- MERC (wszyscy najemnicy oprócz tych, którzy są w AIM JA1)
- RPC (wszyscy RPC, których nie można w jakikolwiek sposób wynająć w JA1)
Mam nadzieję, że wszyscy zrozumieli o co mi chodzi. Co sądzicie o czymś takim ?
_________________ "Say hello to my little friend" - Tony Montana
Więc może przynajmniej podział jaki wynika z postu scoolego: AIM, MERC i RPC (był taki na starej stronie o ile mnie pamięć nie myli)
Tutaj też się komplikuje ponieważ najemnicy przechodzili z jednej organizacji do drugiej (albo nawet do żadnej i można było ich rekrutować jako RPC)... ;)
Hudson, wziąłeś to (to co wyżej napisałem) pod uwagę w swojej propozycji?
Aha, oczywiście najlepszym rozwiązaniem byłoby wprowadzenie tagów zamiast kategorii. Wtedy istniałaby możliwość żeby temat miał kilka tagów a nie jeden (a prezentacja tego w formie niby-kategorii nie byłaby problemem).
Niestety skrypt phpbb nie dorósł jeszcze do takich rozwiązań.
OK skoro mamy problem z kims bo wystepuje w obydwu czescich to dlaczego nie mozna otagowac go we wlasciwy sposob? W zasadzie jest to zaledwie kilku najemnikow. W kategorii JA1 mamy np. Magic (i tu wpisujemy "JA1") mysle kazdy z INT wiekszym niz 50 powinien sie domyslec o co chodzi i nie pisac o Magicu z JA2 w oparciu o staty z JA1.
Albo można zrobić po prostu 2 topici Najemnicy z JA1 i Najemnicy z JA2. Poda się statsy takiego Magica z JA1 w Najemnicy z JA1, a Magica z JA2 doda się do Najemnicy z JA2. Każdy powinien się domyślić, że tu chodzi o Magica z JA1, a tu z JA2. To oznaczało by więcej topiców/tematów, ale trudno... Zresztą sami zdecydujcie.
_________________ "Say hello to my little friend" - Tony Montana
Tak, ale dochodzą do tego jeszcze Deadly Games, Unfinished Business i Wildfire. W każdej odsłonie są praktycznie inne statsy a niektórzy najemnicy zmienili nawet koszulki klubowe (np. Scope z AIM do MERC w Wildfire).
Patrzac na porazajaca ilosc komentarzy przy najemnikach z JA1 chcialbym zasugerowac aby usunac z tego dzialu najemnikow z JA1. Niepotrzebny zamet. To jest kompletny brak zainteresowania tematem,. Na dzien dzisiejszy raczej nikt nie gra w ta arachaiczna gre! Jesli ktos bedzie czul wielka potrzebe umieszczenia kogos z ja1 to poprostu sobie zapostuje swoja opinie o najemniku i juz.
A ja proponuję żeby każdy dodał opis do najemników, których zna i wtedy te tematy z pierwszych części Jagged Alliance pójdą na sam dół spisu i nikomu już nie będą przeszkadzać :)
Ja gram w tą BARDZO dobrą i fajną grę. Jeśli np. ty Doc nie grasz w nią chociaż czasem tzn. że prawdziwym fanem Jagged Alliance nie jesteś.
Phehe skad ty zes sie urwal czlowieku! Zaniechaj lepiej dalszych kategoryzcji kto jest fanem, a kto nie jest bo sie tylko osmieszasz. Kropka.
Cytat:
A ja proponuję żeby każdy dodał opis do najemników, których zna i wtedy te tematy z pierwszych części Jagged Alliance pójdą na sam dół spisu i nikomu już nie będą przeszkadzać :)
co z tego że niegrał w JA1?? ja niegrałęm i niezamierzam...stawiam na grafe...może kiedyś sobie załatwie...wole JA2.5
[ Dodano: 2008-08-22, 18:52 ]
kk już grałem w 1 bo jest tutaj w dziale downloads:)
Nawet fajne ale szkoda że lynx niechce dojść i że tylko colty są:(( ale narazie się niezagrywam w tę fabułę
Nie mów, że nie grałeś w JA1. To w takim razie ty się ośmieszasz. Ale już skończmy tą rozmowę bo ona do niczego nie prowadzi.
Czlowieku potrafisz czytac ze zrozumieniem? Czy na podstawie tego ze wnosilem o jasniejszy bardziej praktyczny podzial najemnikow w tym dziale wnioskujesz ze nie gralem w JA1 i nie jestem jego fanem? Na podstawie tego ze nie podoba mnie sie zamet i misz-masz w dziale?
Szlag mnie zaraz trafi jak widze takie durne insynuacje. Czy gdzies pisalem ze nie gralem w JA1. Bedzie mi tu smolil farmazony taki jeden. Gralem w JA1, rok 94 i gre kupilem na bazarze gdy handel piratami kwitl. Jeszcze wczesniej gralem na C64 w Laser Squad. Wiec nie chrzan mi tu takich glupstw czlowieku ze nie gralem w JA1 i nie jestem fanem serii. Sie znalazl wielki znafca, co bedzie wskazywal kto tu jest fanem serii , a kto nie! Moze jeszcze mam sobie poskladac 386 SX zeby odpalic sobie Ja1, he? Geez ...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum