Serwis zawieszony do odwolania. Jesli chcesz pomoc - wypelnij ankiete.
Forum dyskusyjne poświęcone serii

JAGGED ALLIANCE

Nawigacja: « Poprzedni temat | Następny temat »

JA2,5 UB ( TRYB: EXPERT, IRON MAN )
Autor Wiadomość
AIRROW 

Wysłany: 2005-11-02, 08:55

Witam !! Jestem tu nowy, ale moja historia z seria Jagged Aliance 2 jest bardzo dluga :)

Moze sie przedstawie:
Imie: Michal
Miasto: Wroclaw
Reszta w profilu :)

Temat do przedstawiania się jest tu. :)

Mysle ze wielu z was moze sie wiele odemnie nauczyc znam ta gre jak wlasna kieszen
przepraszam ze tak sie chwale :P

Wiec zaczynam temat !! :D

Zachecam do grania w TRYB EXPERT IRON MAN w Ja2UB Oryginalna kampanie i wysylania save kto z jaka ilosca ran przeszedl !!
KAzdy bedzi mogl sie wymieniac taktykami itp... Granie w innym trybie to bezsens... np: Ja w Ja2 z nudy przeszedlem to jednym najemnikiem ( IMPEM ) Na EXPERCIE i moze ktos nie uwierzy ale metoda save load ( ktorej w sumie od polowy gry juz nie uzywalem wcale :| ) przeszedlem cale JA2 nie bedac ANI razu rannym i nie pudlujac ani razu !! ( celnosc: 100% ) PS: moge wyslac koncowy save jak mam na celowniku prawie martwa deidranne :] ( wiem ze by zdechala poprostu :D bo nie da sie importowac po jej smierci :[ )

PS: Gralem w; JA2 DEMO -> JA2 ( UC ) JA 2 WILDFIRE ( angielskie to lipne ) TRYB IRON MAN na EXPERCIE zdobylem kolejno : DRASSEN -> SAN MONA -> CHITZENA -> CAMBRIA i 3 bazy rakietowe i nikt pewnie nie uwierzy ale 90 % zabilem moim najemnikiem i przy czym On nie byl ani razu ranny ;] mam SAVE ;] Ja2,5 UB ( moja ulubiona czesc ze wzgledu na TRYB IRON MAN :D ) kampanie dodatkowe do UB: ( BEARS PIT i pare innych )

Obecnie gram jak juz mowielm w Trybie IRON man Expert Ja2,5 UB moj IMP zebykm go nie faworyzoiwal jest kobieta i wcale nie strzela bo ma clnosc 35 za to dalem jej duzo medycyny zeby nie traoic kasy na dobrego lekaza ktory jest niezastapiony w trynie IRON man :) i zdobylem wlasnie ostatni sektor VARREZ ktory po zdobyciu sektora z 22 wrogami i snajperem na dachu ( ten z RAUL'em ) byl naprawde latwy :) ( ten z RAULEM byl trudny przeszedlem za 5 razem )
ktos sie bedze ze mnie smial ale zalezalo mi zeby nikt z TOP 3 najmenikow nie byl ranny zeby spokojnie zdobyc bez leczenia sektor wyzej i tak mi sie poszczecilo ze tylko grizzly dostal 2 razy i mial polowe energii ( powod: nie mial noktowizora i typ go zoabcyzl sazybciej o 1 pole :/ )

Mam SAVe jesli ktos bedzie hccial sie zapytac jakie taktyki stosuje chetnie sie podziele moim doswiadczeniem i myslalem tez zeby zrobic konkurs w tej grze a mianowicie zrobic mape jakiejs bazy posterunku itp... zrobic sektor z poczatkowymi przedmiatami i poprostu na starcie dodac 2 sektory i zeby ludziep rzechodizli i uzyskiwali rozne wyniki jak ilosc ran procenty celnosci i ewentualne trupy :] byla by to ciekawa rywalizacja :D

PS2: znam wiele moim zdaniem nie uczciwych jak podpakowac kazde ze statystyk do 90 i wiecej jak ktos nie wie to pisac i pare trikow jak wlaczyc tez nie ucziwych np: zeby wstac bedac na dachu lub za kamieniem i zeby Ci nie przerwali a masz pewnosc ze kogos zobaczysz po wstaniu to poprostu lezac daj funkcje rzucania granatem w ten posob ty go nie rzucisz tyklko wstaniesz do pozycji stojacej a Oni nigdy Ci nie przerwa :) w ten sposob pokonalem 20 wrogow w JA 2 wychylajac sie z za kamnienia i strzelajac moj IMP za kazdym razem jak wstawal widzial ich okolo 12 !!! nie bylo bata zrobic tego inaczej :) POZDRAWIAM I CZEKAM NA POSTY !:D SORRY ZA TAKI OSTRY I DLUGI START :) LICZE NA WYMIANE DOSWIADCZEN I CIEKAWE TAKTYKI WALKI ktore RODEM z prawdziwego WOJSKA sa TUTAJ NAPRAWDE skuteczne :)

ColiN 

Wysłany: 2005-11-03, 17:53

Niechciałbym nic mówić, ale - tak szczerze - cieszę się, że twórca modu-patcha JA2 v1.13 usunął opcje iron-man i expert - gra staje sie przez to bardziej user-friendly:D
A co do samego tego wyboru (?) - ja tam nie zastanawiam sie nad tym dlugo, tylko wlaczam wszystko po kolei:P W ja2v1.13 nie ma wyborow, wiec i gra sie inaczej.
W koncu sam autor napisal - chcesz grac jak na iron-man - po prostu nie rob save'ow. Wiec IMhO jest to tylko niepotrzebna opcja.

I tym optymistycznym akcentem kończę mój wywód na temat opcji iron-man - expert:D

AIRROW 

Wysłany: 2005-11-03, 20:20

Tak ale zeby sie pochwalic jak udowodnisz ze nie uzywales SAV ??:> i Tu Cie mam :P

ColiN 

Wysłany: 2005-11-04, 13:34

Szanowny Kolego:D Zacznijmy od tego, ze sam poziom trudnosci w tym modzie(patchu?) wystarczy za samo iron-man razy 2:D poza tym - nie wiem, jak Ty, ale ja gram w tą grę dla własnej satysfkcji a nie dla save'a ze zdychającą deidranną:D Przejść to dla mnie to wyzwanie, bo nie jestem zbytnio dobry w tego typu gierkach. Ale jak to juz zrobie, to nie wychwalam tego na caly swiat:P

AIRROW napisał/a:
Tak ale zeby sie pochwalic jak udowodnisz ze nie uzywales SAV ??:> i Tu Cie mam :P

Heh, jednak nie zglebiles do konca tajnikow save'owania w JA2:d Plik nie jest tam pisany od poczatku, ale jest nadpisywany stopniowo. jesli nie save'owales - plik jest maly. Jesli robiles kilka save'ow na minute, wtedy rozmiar pliku rosnie:D
Niestety, nie udalo Ci sie mnie zlapac. Ale... Try again:P

Big Foot 

Wysłany: 2005-11-04, 20:12

Co jak co, ale panowie nie uważacie że to dość jałowa dyskusja??

AIRROW 

Wysłany: 2005-11-05, 08:11

To ze plik rosnie nieczego nie zmienia bo ja niewiem jaka byla wartosc poczatkowa jego rozmiaru tak wiec jednak Cie mam :] PS: jałowa big foot , jałowa ;[

snick 

Wysłany: 2005-11-05, 09:24

Mnie też się wydaje, że z dyskusji na temat "chcę was zachęcić do hardcore'owej gry" przeradza się to w "kto ma większego save'a". Imho, pora skończyć z tym offtopem.

Conrad 

Wysłany: 2005-11-05, 10:58

He he he, jak dla mnie sam topic jest mało sensowny, przecież kto będzie chciał to zagra w Irona, i chyba każdy wie, że to hardcore;)

Łosiu 

Wysłany: 2005-11-06, 11:25

Zgadzam sie z tym, bo przeszdłem UB na ekspercie i spróbowałem zagrać na Ironie. Po dwóch czy trzech sektorach mnie wykosili :placze:

Nazhir 

Wysłany: 2005-11-21, 09:36

ponoć gra jest trudniejsza na Expert niż na IronMan Expert. Więc jeśli ktoś czuje się bogiem gierki, powinien zagrać na Expercie, ale bez sejfowania :)

svean 

Wysłany: 2005-12-14, 12:55

Gra jest dokładnie taka sama na expercie z Iron Manem i bez niego.

Ja też gram w tym trybie bo ZMUSZA do myślnienia i ostrożności, a nie "sprawdzę sobie co jest za winklem a jak mnie rozwalą to wczytam"...

Oczywiście - można grać zwyczajnie bez savów i bez IM, ale konia z rzędem komuś kto potrafi się do tego zmusić... Mój braciszek usiłował przeszedł pare sektorów, potem było ciężej i... ctrl+s ctrl+l to najczęstsze skróty :jezyk:

Nie zmuszam nikogo do gry na IM sposób ale - mnie się tak przyjemniej gra, podobnie jak i bez cheatowania, ew. wykorzystywania niedoróbek gry (nabijanie statystyk, zapobieganie przerwaniom przy rzucie granatem itp itd). Sama gra z wykańczaniem setek gości jednym (choćby niewiemjakstraszniedobrze wyszkolonym) to troszkę... naciągane zwłaszca, że zupełnie nie ma wpływu morale itp.

A twardzielom radzę mod Night Ops na Expercie Iron Manie - dla mnie niegrywalne bo nie potrafię przejść Omerty. Mnóstwo poprawek też wprowadzonych (o czym jest osobny dział na forum) i nawet zwyczajnie bez IM samym jednym najemnikiem grać się nie da (tak jak to się zdarzało wielu osobom w wypadku i JA2 i 2,5UB).

Robert#gg 

Wysłany: 2006-06-28, 11:02

Seven ma w 100% rację zwłaszcza z tym że na IM (expert) nie można grać 1 nawet nie wiem jak dopasionym gostkiem :diablo: . Tylko team może doprowadzić do sukcesu :peace:

biernik master 

Wysłany: 2006-06-29, 07:57

przydatna byłaby opcja pośrednia, tzn. że możliwy byłby save ale tylko kiedy nie ma rozgrywki turowej (czyli w momencie kiedy nie widzi nas żaden "antagonista" :)

uwielbiam grać na Iron Man ale szlak mnie trafia jak ostatni przeciwnik mnie zabija albo musze np wyjść z domq... wrrr

czasem oszukiwałem i wyjmowałem płytkę i robił się awaryjny save na slocie 99 :jezyk:
ps ale nie zawsze sie udawało :wlosy:

Robert#gg 

Wysłany: 2006-06-30, 01:34

W sumie jak nie widzi nas gostek mogło by działać alt+s, chociaż mogło by to przeszkadzać bo jakbyś zasejwował jak jakiś komandos Deriany ściąga już spust dragunowa to czeka Cię sektor od nowa :gwiazdki:

Toster

Wysłany: 2006-12-24, 13:50

Przejście tej gry w takim trbie to kwestia cierpliwości a ja nie chwac sie przeszedłem na tym trybie jagged alliance 2,5 biffem tylko i sie nie chwale co za trzeba być dobrym graczem aby przejsc ta ge tylko biffem skromnośc :jezyk:

Hyzio 

Wysłany: 2008-08-19, 16:45

lol ja zawsze grałem na nowicjuszu :jezyk: (JA2.5) bo inne mnie denerwowały...pozatym nieudało mi się przejść jeszcze UB bo albo format kompa albo znudzenie grą albo strata Sava...

Teraz gram na doświadczonym i zwiedzam całą powieszchnię potem zejde na dół.
Raz miałem bug: W gazecie widziałem sektor z otwartą bramą ale w grze niemogłem jej otworzyć...

Mam jeszcze inny temacik(sory że wtrące go tutaj)
Szkoda że po konwersji Sava z JA2 kasa znika:jezyk: pobawiłbym sie the best team:D

[ Dodano: 2008-08-19, 18:46 ]
a i jeszcze:
Na Expercie denerwuje mnie zmiana ról strzelania do celu(ja pudłuje a przeciwnik trafia all Critic Hit)tyle dzięki io pozdro

Odpowiedz do tematu