Mysle ze wielu z was moze sie wiele odemnie nauczyc znam ta gre jak wlasna kieszen
przepraszam ze tak sie chwale :P
Wiec zaczynam temat !! :D
Zachecam do grania w TRYB EXPERT IRON MAN w Ja2UB Oryginalna kampanie i wysylania save kto z jaka ilosca ran przeszedl !!
KAzdy bedzi mogl sie wymieniac taktykami itp... Granie w innym trybie to bezsens... np: Ja w Ja2 z nudy przeszedlem to jednym najemnikiem ( IMPEM ) Na EXPERCIE i moze ktos nie uwierzy ale metoda save load ( ktorej w sumie od polowy gry juz nie uzywalem wcale :| ) przeszedlem cale JA2 nie bedac ANI razu rannym i nie pudlujac ani razu !! ( celnosc: 100% ) PS: moge wyslac koncowy save jak mam na celowniku prawie martwa deidranne :] ( wiem ze by zdechala poprostu :D bo nie da sie importowac po jej smierci :[ )
PS: Gralem w; JA2 DEMO -> JA2 ( UC ) JA 2 WILDFIRE ( angielskie to lipne ) TRYB IRON MAN na EXPERCIE zdobylem kolejno : DRASSEN -> SAN MONA -> CHITZENA -> CAMBRIA i 3 bazy rakietowe i nikt pewnie nie uwierzy ale 90 % zabilem moim najemnikiem i przy czym On nie byl ani razu ranny ;] mam SAVE ;] Ja2,5 UB ( moja ulubiona czesc ze wzgledu na TRYB IRON MAN :D ) kampanie dodatkowe do UB: ( BEARS PIT i pare innych )
Obecnie gram jak juz mowielm w Trybie IRON man Expert Ja2,5 UB moj IMP zebykm go nie faworyzoiwal jest kobieta i wcale nie strzela bo ma clnosc 35 za to dalem jej duzo medycyny zeby nie traoic kasy na dobrego lekaza ktory jest niezastapiony w trynie IRON man :) i zdobylem wlasnie ostatni sektor VARREZ ktory po zdobyciu sektora z 22 wrogami i snajperem na dachu ( ten z RAUL'em ) byl naprawde latwy :) ( ten z RAULEM byl trudny przeszedlem za 5 razem )
ktos sie bedze ze mnie smial ale zalezalo mi zeby nikt z TOP 3 najmenikow nie byl ranny zeby spokojnie zdobyc bez leczenia sektor wyzej i tak mi sie poszczecilo ze tylko grizzly dostal 2 razy i mial polowe energii ( powod: nie mial noktowizora i typ go zoabcyzl sazybciej o 1 pole :/ )
Mam SAVe jesli ktos bedzie hccial sie zapytac jakie taktyki stosuje chetnie sie podziele moim doswiadczeniem i myslalem tez zeby zrobic konkurs w tej grze a mianowicie zrobic mape jakiejs bazy posterunku itp... zrobic sektor z poczatkowymi przedmiatami i poprostu na starcie dodac 2 sektory i zeby ludziep rzechodizli i uzyskiwali rozne wyniki jak ilosc ran procenty celnosci i ewentualne trupy :] byla by to ciekawa rywalizacja :D
PS2: znam wiele moim zdaniem nie uczciwych jak podpakowac kazde ze statystyk do 90 i wiecej jak ktos nie wie to pisac i pare trikow jak wlaczyc tez nie ucziwych np: zeby wstac bedac na dachu lub za kamieniem i zeby Ci nie przerwali a masz pewnosc ze kogos zobaczysz po wstaniu to poprostu lezac daj funkcje rzucania granatem w ten posob ty go nie rzucisz tyklko wstaniesz do pozycji stojacej a Oni nigdy Ci nie przerwa :) w ten sposob pokonalem 20 wrogow w JA 2 wychylajac sie z za kamnienia i strzelajac moj IMP za kazdym razem jak wstawal widzial ich okolo 12 !!! nie bylo bata zrobic tego inaczej :) POZDRAWIAM I CZEKAM NA POSTY !:D SORRY ZA TAKI OSTRY I DLUGI START :) LICZE NA WYMIANE DOSWIADCZEN I CIEKAWE TAKTYKI WALKI ktore RODEM z prawdziwego WOJSKA sa TUTAJ NAPRAWDE skuteczne :)
_________________ "Tylko Umarli widzieli koniec wojny..." - PLATON
Niechciałbym nic mówić, ale - tak szczerze - cieszę się, że twórca modu-patcha JA2 v1.13 usunął opcje iron-man i expert - gra staje sie przez to bardziej user-friendly:D
A co do samego tego wyboru (?) - ja tam nie zastanawiam sie nad tym dlugo, tylko wlaczam wszystko po kolei:P W ja2v1.13 nie ma wyborow, wiec i gra sie inaczej.
W koncu sam autor napisal - chcesz grac jak na iron-man - po prostu nie rob save'ow. Wiec IMhO jest to tylko niepotrzebna opcja.
I tym optymistycznym akcentem kończę mój wywód na temat opcji iron-man - expert:D
Szanowny Kolego:D Zacznijmy od tego, ze sam poziom trudnosci w tym modzie(patchu?) wystarczy za samo iron-man razy 2:D poza tym - nie wiem, jak Ty, ale ja gram w tą grę dla własnej satysfkcji a nie dla save'a ze zdychającą deidranną:D Przejść to dla mnie to wyzwanie, bo nie jestem zbytnio dobry w tego typu gierkach. Ale jak to juz zrobie, to nie wychwalam tego na caly swiat:P
AIRROW napisał/a:
Tak ale zeby sie pochwalic jak udowodnisz ze nie uzywales SAV ??:> i Tu Cie mam :P
Heh, jednak nie zglebiles do konca tajnikow save'owania w JA2:d Plik nie jest tam pisany od poczatku, ale jest nadpisywany stopniowo. jesli nie save'owales - plik jest maly. Jesli robiles kilka save'ow na minute, wtedy rozmiar pliku rosnie:D
Niestety, nie udalo Ci sie mnie zlapac. Ale... Try again:P
To ze plik rosnie nieczego nie zmienia bo ja niewiem jaka byla wartosc poczatkowa jego rozmiaru tak wiec jednak Cie mam :] PS: jałowa big foot , jałowa ;[
_________________ "Tylko Umarli widzieli koniec wojny..." - PLATON
Mnie też się wydaje, że z dyskusji na temat "chcę was zachęcić do hardcore'owej gry" przeradza się to w "kto ma większego save'a". Imho, pora skończyć z tym offtopem.
ponoć gra jest trudniejsza na Expert niż na IronMan Expert. Więc jeśli ktoś czuje się bogiem gierki, powinien zagrać na Expercie, ale bez sejfowania :)
Gra jest dokładnie taka sama na expercie z Iron Manem i bez niego.
Ja też gram w tym trybie bo ZMUSZA do myślnienia i ostrożności, a nie "sprawdzę sobie co jest za winklem a jak mnie rozwalą to wczytam"...
Oczywiście - można grać zwyczajnie bez savów i bez IM, ale konia z rzędem komuś kto potrafi się do tego zmusić... Mój braciszek usiłował przeszedł pare sektorów, potem było ciężej i... ctrl+s ctrl+l to najczęstsze skróty
Nie zmuszam nikogo do gry na IM sposób ale - mnie się tak przyjemniej gra, podobnie jak i bez cheatowania, ew. wykorzystywania niedoróbek gry (nabijanie statystyk, zapobieganie przerwaniom przy rzucie granatem itp itd). Sama gra z wykańczaniem setek gości jednym (choćby niewiemjakstraszniedobrze wyszkolonym) to troszkę... naciągane zwłaszca, że zupełnie nie ma wpływu morale itp.
A twardzielom radzę mod Night Ops na Expercie Iron Manie - dla mnie niegrywalne bo nie potrafię przejść Omerty. Mnóstwo poprawek też wprowadzonych (o czym jest osobny dział na forum) i nawet zwyczajnie bez IM samym jednym najemnikiem grać się nie da (tak jak to się zdarzało wielu osobom w wypadku i JA2 i 2,5UB).
Seven ma w 100% rację zwłaszcza z tym że na IM (expert) nie można grać 1 nawet nie wiem jak dopasionym gostkiem . Tylko team może doprowadzić do sukcesu
przydatna byłaby opcja pośrednia, tzn. że możliwy byłby save ale tylko kiedy nie ma rozgrywki turowej (czyli w momencie kiedy nie widzi nas żaden "antagonista" :)
uwielbiam grać na Iron Man ale szlak mnie trafia jak ostatni przeciwnik mnie zabija albo musze np wyjść z domq... wrrr
czasem oszukiwałem i wyjmowałem płytkę i robił się awaryjny save na slocie 99
ps ale nie zawsze sie udawało
W sumie jak nie widzi nas gostek mogło by działać alt+s, chociaż mogło by to przeszkadzać bo jakbyś zasejwował jak jakiś komandos Deriany ściąga już spust dragunowa to czeka Cię sektor od nowa
Przejście tej gry w takim trbie to kwestia cierpliwości a ja nie chwac sie przeszedłem na tym trybie jagged alliance 2,5 biffem tylko i sie nie chwale co za trzeba być dobrym graczem aby przejsc ta ge tylko biffem skromnośc
lol ja zawsze grałem na nowicjuszu (JA2.5) bo inne mnie denerwowały...pozatym nieudało mi się przejść jeszcze UB bo albo format kompa albo znudzenie grą albo strata Sava...
Teraz gram na doświadczonym i zwiedzam całą powieszchnię potem zejde na dół.
Raz miałem bug: W gazecie widziałem sektor z otwartą bramą ale w grze niemogłem jej otworzyć...
Mam jeszcze inny temacik(sory że wtrące go tutaj)
Szkoda że po konwersji Sava z JA2 kasa znika:jezyk: pobawiłbym sie the best team:D
[ Dodano: 2008-08-19, 18:46 ]
a i jeszcze:
Na Expercie denerwuje mnie zmiana ról strzelania do celu(ja pudłuje a przeciwnik trafia all Critic Hit)tyle dzięki io pozdro
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum