Serwis zawieszony do odwolania. Jesli chcesz pomoc - wypelnij ankiete.
Forum dyskusyjne poświęcone serii

JAGGED ALLIANCE

Nawigacja: « Poprzedni temat | Następny temat »

Kupisz czy nie kupisz Wildfire'a ?

Kupisz najnowszego Wildfire'a ?
Tak
58%
 58%  [ 33 ]
Nie
41%
 41%  [ 23 ]
Głosowań: 56
Wszystkich Głosów: 56

Autor Wiadomość
Len

Wysłany: 2005-12-04, 19:51

No właśnie. Zastanawia mnie ilu fanów serii Jagged Alliance zdecyduje się na zakup najnowszej i bardzo możliwe, że ostatniej oficjalnej części JA2. Cena rzeczywiście nie zachęca do zakupu, bo za tyle pieniędzy można mieć o wiele lepszą grę, ale napewno są fani którzy zrobią wszystko by mieć oryginał (są też tacy co mają to po prostu w d*** czy oryginał czy nie :mrgreen: ).

Ja osobiście NIE kupię Wildfire'a, a przynajmniej teraz. Powód? Nie ma pieniędzy. Zresztą i tak szkoda mi tyle pieniędzy za coś co nie wiele zmienia, poczekam aż potanieje.

Dałem tylko dwie odpowiedzi, jeśli zagłosujesz np. na NIE, uzasadnij w poście poniżej dlaczego nie kupisz, np. nie kupie bo nie mam pieniędzy, nie kupie bo nie mam czasu na granie, nie kupie bo kolega kupuje, nie kupie bo ściągne, nie kupie bo ukradne, nie kupie bo to i tamto itp.

ColiN 

Wysłany: 2005-12-04, 19:56

Len napisał/a:
nie kupie bo nie mam pieniędzy, nie kupie bo nie mam czasu na granie, nie kupie bo kolega kupuje, nie kupie bo ukradne, nie kupie bo to i tamto itp.

No, wyjąłeś mi to z ust:D /bez podtekstów proszę/

Conrad 

Wysłany: 2005-12-04, 20:17

Kupuje!;) Już nawet zamówiłem, najpierw przejde to, potem może UC pl lub jakiegoś MODa, bynajmniej w pierwszej kolejności jest WF.

PS. Gdyby ktoś pytał "czemu kupujesz?
To odpowiem, bo jestem fanem, jestem świrem, i mam fioła na tym punkcie, chce poznać, doświadczyć, i pomagac innym;-)
Ostatnio zmieniony przez Conrad 2005-12-04, 20:27, w całości zmieniany 2 razy  

Rafadan 

Wysłany: 2005-12-04, 20:21

Ja tam raczej nie kupię Wild'a. Częściowo dlatego że nie mam teraz pieniądzy, a częściowo słyszałem (czytałem) że nie warto...

Kelly 

Wysłany: 2005-12-04, 20:24

Ja kupię :) Tfu co gadam dostanę od babci :D :devious:
Z Conradem możemy zrobić porady itp. :) :peace:
Burning bridges lost forevermore

ColiN 

Wysłany: 2005-12-04, 20:35

Conrad, Kelly - tu moja prośba do was:D Słuchajcie uważnie, chcecie zarobić?:D
Jak napisałem wyżej, nie kupie, bo slabo z kasą. ale może się jakoś dogadamy?:P

scooly 

Wysłany: 2005-12-04, 20:41

Cóż..., nie po to chyba czekałem te kilka dobrych lat od ostatniej premiery oficjalnego "dodatku" (tfu, tfuuu..), nie po to kupiłem poprzednie części i najprawdopodobniej nie po to stworzyłem coś takiego jak "Liberate Arulco" ażeby teraz nie kupić "Jagged Alliance 2: Wildfire" :) :snieg1:

Fakt, że gra okaże się totalnym niewypałem (pewnie jeszcze większym niż JA2.5UB :smutny2: ) nie ma dla mnie większego znaczenia ponieważ już bardzo dawno temu pogodziłem się z tym, że nic ale to naprawdę nic - żaden dodatek czy nawet najlepszy mod, nie zastąpi mojego ukochanego "Jagged Alliance 2".

Nic w życiu dwa razy się nie zdarza i nie zdarzy dlatego pudełko z napisem "JA2 PL" trzymam zawsze blisko komputera :)

Ostateczna decyzja: kupię bo mi to nawet nie wypada nie mieć :) :a_kuku:

Kelly 

Wysłany: 2005-12-04, 20:44

A w jakim sęsie?? ;)
Burning bridges lost forevermore

Gunar 

Wysłany: 2005-12-04, 21:35

Wildfire kupie, ale jeszcze nie teraz. Poczekamy na wakacje bo zapowiada sie na dluzsze granie :wink: Moze jeszce troche zejdzie z ceny :jezyk:

Popuś 

Wysłany: 2005-12-04, 21:36

Nie kupię
A czemu?
Po pierwsze za drogie - 49 zł... To jest seria wspaniała, ale niestety z poprzedniej epoki i branie takiej kasy za Wildfire jest złodzioejstwem, więc skombinuję ja sobie w inny sposób.. :jezyk: Jak dla mnie to ta gra za pół roku znajdzie się w jakimś Komputer Świat Gry albo innej gazecie. A jeśli się nie znajdzie... no cóż jest jeszcze net... :wink: A dwa już są głosy, że gra najlepsza nie jest, więc nie wiem czy warto kupować...

Kubus 

Wysłany: 2005-12-04, 21:43

Eeee tam głupoty gadacie, ze za drogie :devious: . Kwota 49 zł starcza na jeden wieczór w lokalu (przynajmnniej dla mnie, gdzie piwo kosztuje powyżej 4 zł i wcześniej się nie zaprawiało :wink: ) Więc dzięki zakupieniu tej gry będę zdrowszy i nie schleje się chociaż raz :wink:

And the sanity assassin
Is coming down to steal your mind

Andrew 

Wysłany: 2005-12-04, 22:31

a ja tam se kupie bo jeszcze zarobie pare groszy na piratach na necie tego nie ma i se pogram wgre na którą czekałem od wielu miesięcy!! 49zł to nie majątek a może nawet mi sie zwróci??

Diefenbach 

Wysłany: 2005-12-05, 00:05

kupie, bo jedyna gra z serii ja2 jaka mam to ... ja2.5ub (zaznaczam, ze uzylem slowa MAM a nie GRAŁEM)

moze nie od razu w dniu premiery, ale za miesiac, max dwa, napewno.

snick 

Wysłany: 2005-12-05, 06:47

Sam jeszcze nie wiem... Mikołajki się zbliżają, trzeba coś zamówić, a to w końcu jest Jagged Alliance, jakby nie było, gra wydana jako kontynuacja serii. Fakt - droga, ale skoro "Mikołaj" każe mi coś sobie wybrać, to być może się skuszę. Możliwe, że przeczekam ten miesiąc, po świętach cena (mam nadzieję) spadnie o jakieś 10-20 złotych i będę do przodu. :wink:
Aha, czy to kupując w sklepie internetowym, czy czekając na empik/mediamarkt i tak koszt gierki wyniesie koło 60 złotych, a nie 49. W końcu jeszcze trzeba sobie za przesyłkę dopłacić. Jak znam życie, będzie to właśnie 10 złotych, robiące "różnicę" między sklepem w internecie, a mediamarktem czy empikiem.

ColiN 

Wysłany: 2005-12-05, 06:59

@Kelly: W jakim sĘsie?:D w takim, iż gdybyś przeczytał mój pierwszy post w temacie, to byś wiedział:P A tak w ogóle - może ktoś by zrzucił płytkę do pliku .iso?:P

Nazhir 

Wysłany: 2005-12-05, 13:49

mimo, że gierkę lubię to za 50 zeta na pewno jej nie kupię (to nawet nie jest nowa grat, tylko nowa fabuła). Po świętach stanieje do 2 dych, po 2-3 miesiącach będą ją dawali w jakiś gazetkach za 5 złoty - i wtedy ją kupię.

Po prostu - nie dość, że rok obsuwy, to jeszcze przywalą cenę z kosmosu. I stawiam garść orzechów, że gierka będzie przetłumaczona tak żałośnie, jak JA2,5 (czyli piskliwe głosiki przedszkolaków :mrgreen: )

menadzer 

Wysłany: 2005-12-05, 15:17

A ja nie kupię. Poczekam aż dadzą w CD-Action :]

Łosiu 

Wysłany: 2005-12-05, 15:19

Ja go raczej kupie, mam wszystkie JA i chciałbym zobaczyć coś nowego :jezyk:

snick 

Wysłany: 2005-12-05, 15:45

Cytat:
(czyli piskliwe głosiki przedszkolaków )

Przegrałeś, w grze zostały głosy z orginału, czyli spolszczono ją kinowo. Jak JA2.

Cytat:
(to nawet nie jest nowa grat, tylko nowa fabuła).

Nowa grafika, zmienione Arulco, nowi najemnicy, nowa fabuła, część nowych questów...

Popuś 

Wysłany: 2005-12-05, 16:27

snick napisał/a:
Nowa grafika, zmienione Arulco, nowi najemnicy, nowa fabuła, część nowych questów...

Grafika nie mogła wiele się zmienić skoro wymagania zostały te same, a zabiegach kosmetycznych nie warto wspominać... Pytanie tylko czy warto dla tych kilku nowych zadań wydawać od razu 49 zł, skoro niedługo gra i tak stanieje. A jak nie stanieje zawsze można iść na bema (ci z Poznania wiedzą o co chodzi :jezyk: ) Ja obstaję przy tym, iż lepiej poczekać i to co się zaoszczędzi teraz, potem zainwestować w JA3D (jak wreszcie wyjdzie...)

Odpowiedz do tematu