Serwis zawieszony do odwolania. Jesli chcesz pomoc - daj znac na scooly@jaggedalliance.pl
Forum dyskusyjne poświęcone serii

JAGGED ALLIANCE



Nawigacja: « Poprzedni temat | Następny temat »

Vietnam SOG'69
Autor Wiadomość
Andrew 


Pomógł: 8 razy
Dołączył: 25 Gru 2004
Posty: 214
Wysłany: 2005-01-02, 19:05

Cytat:


Czy Graliście w tego moda jest naprawde fajny, są tam nowe postacie jak Albert Ruiz, Zeke "Sarge" Anderson, Greg "Spooky" Block, Marcus Taylor jest tam nawet Tex. Fajna nowa mapa, plansze i boronie. A oto stronka gdzie można znaleść Vietnam Sog'69 i inne mody Do JA2 JA2,5
Lepiej ściągnąć wszystkie linki, bo niektóre mapy są jak w 2,5...........to chyba wszystko!!!!!!!!!

Na tym zdjęciu jest właśnie "Spooky" moja ulubiona postać jest on najlepszy ze wszystkich znalezionych najemników!!!

Jest to ostatni sektor "Ruiny Buddha"

Są tu wszyscy pomocnicy oprócz Tex'a (Zeke "Sarge" Anderson, Greg "Spooky" Block, Marcus Taylor, Albert Ruiz).
Postacie:




Mapa:

Vietnam SOG'96:
http://download.jaggedall...ls.php?file=140

Patche Vietnam SOG'96:
http://home.knuut.de/orangejuice/sog69patch1.exe
http://home.knuut.de/oran...patch2beta1.exe
 
 
Len

Dołączył: 16 Lis 2004
Posty: 998
Wysłany: 2005-01-02, 21:36

Ja akurat nie grałem w Vietnam SOG69 ale mam zamiar, i naprawde interesuje mnie wszystko na temat tego MODa. Ale na razie musze troche odpocznąć od tej gry, troche za dużo się nagrałem w UC. Aha, jakbyś mógł to wklej tutaj zdjęcie mapki z gry, aby się wszyscy mniej więcej zorientowali jak to wszystko wygląda, tak dla zachęty :wink:
 
 
bobo

Dołączył: 27 Lis 2004
Posty: 3
Wysłany: 2005-01-03, 12:22

Z Nowym Rokiem!
Chętnie spróbowałbym czegoś Nowego, np.SOG`69,lecz jak to zainstalować i uruchomić? - 2w1 - pytanie i prośba!
 
 
Len

Dołączył: 16 Lis 2004
Posty: 998
Wysłany: 2005-01-03, 12:34

O kurde, wygląda super. Tak od dłuższego czasu zastanawiam się jaki MOD wybrać, czy Deidranna Lives czy Vietnam, ale teraz już wiem, wybieram Vietnam :wink:
 
 
Paweł
[Usunięty]

Wysłany: 2005-01-03, 12:36

Po pierwsze: JAK TO ZAINSTALOWAĆ?
Po drugie: Ile to miejsca zajmuje na dysku?
Po trzecie: Na jaką wersje J.A. to wgrywać(ja2, czy UB?)
A poza tym, czy warto w to zagrać
 
 
Szadou 
Rectus Dominus


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 16 Lis 2004
Posty: 311
Wysłany: 2005-01-03, 13:18

1. A 0od czego masz ReadMe ;)
2. Spakowane to ok. 31 Mb
3. UB
4. Zagraj, a zobaczysz. Bo jeden Ci powie, że tak,a drugi, że nie :)

BTW. Zmieniłem nazwe tematu i wyedytowałem postaAndrew, bo mod nazywa sie Vietnam SOG '69, a nie 96 ;)
_________________
The Sixteenth Six-Tooth Son of Fourteen Four-Regional Dimensions...
 
 
Paweł
[Usunięty]

Wysłany: 2005-01-03, 15:13

Zainstalowałem SOG '69, na Polskiej wersji UB (tylko taką posiadam:( i niby chodzi,ale:
-bronie zmieniły wygląd, ale mają statystyki swych poprzedników! (tych broni, które zostały podmienione)
-to samo z przedmiotami
Co trzeba zrobić, by bronie zmieniły się na te z SOG '69, bo narazie nie mogę grać!!! :placze:
 
 
Andrew 


Pomógł: 8 razy
Dołączył: 25 Gru 2004
Posty: 214
Wysłany: 2005-01-03, 16:38

Najlepiej jak masz Angielskie JA2 Unfinished Business w tej wersii bronie nie nakrywają się
a jak nie to namawiam również w zagranie wybitnego moda Back 2 Business ja teraz gram w niego [Vietnama przeszłem]!!!!!!!!!!!!!!!!

[ Dodano: 2005-01-03, 17:46 ]
Zainstalować na JA2 UB póżniej po zainstalowaniu otwierasz Set JA2UB Campaign.exe i wybierasz Kampanie!!!!!!!!
_________________
Daj mi Punkt "Pomógł" jeśli ci pomogłem
Ostatnio zmieniony przez Andrew 2006-06-11, 13:49, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Fyfek 
Weteran L.A.

Pomógł: 4 razy
Dołączył: 18 Lis 2004
Posty: 109
Wysłany: 2005-01-03, 17:30

Grałem w niego rok temu, na polskiej wersji ale po 2 dniach zrezygnowałem. Jeśli instalujecie to tylko na wersji angielskiej bo u mnie na polskiej często mod się wieszał, niemówiąc o błędach wypisanych przez poprzedników. Niedawno brachol mój to przeszedł i poleca wam go szczególnie (instalowałem na JA2UB wersja gold i wszystko chulało jak trzeba).
 
 
CormaC(k)


Dołączył: 04 Mar 2005
Posty: 10
Wysłany: 2005-03-05, 12:53

Instaluje,wybieram kampanie,wlaczam dziala.Tylko, ze bronie nie zmienily swoich statystyk! W opisie broni o nazwie "Tokarov" mozemy przeczytac:"bron strzela amunicja
7.62, aby zadac jak najwieksze obrazenia".A co jest napisane w rodzaju amunicji?"9mm"! :stupid: Co trzeba zrobic zeby to bylo normalnie??
 
 
Spider 

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 05 Sty 2005
Posty: 46
  Wysłany: 2005-03-15, 22:37

Wazna jest kolejnosc wgrywania patchow. Musze poszperac w archiwum - gdzies to mialem.
Postaram sie wrzucic jutro.

S
 
 
ThomassD 


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 01 Gru 2004
Posty: 182
Wysłany: 2005-03-16, 08:56

Należy zainstalować patcha 1.01 do wersji angielskiej i wtedy wgrywać dopiero moda
_________________
Nowy avatar! Co o nim sądzicie?
 
 
Spider 

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 05 Sty 2005
Posty: 46
Wysłany: 2005-03-16, 12:19

Dokladnie.

Potem ladujesz Vietnam'69
Nastepnie Patch 1
Potem patch 2.

Linki do obu w pierwszym poscie w tym temacie.

Jakby co mozna zrobic clean install, tzn wywalic JA2,5UB (oprocz saveow), zainstalowac ponownie, dolozyc patcha na UB i potem jak wyzej.
S
 
 
Skuter 

Dołączył: 10 Lut 2005
Posty: 70
Wysłany: 2005-04-06, 17:23

Jako że zamierzam zacząć grać w tego moda, czy może mi ktoś wymienić w jednym poście jakie rzeczy są potrzebne aby ten mod działał i bronie zmieniły swoje statsy ?
Proszę też o wymienienie błędów wynikających z grania na polskim JA2UB.
Posiadam UB z CD-Action i niewiem czy mi się opłaca to pobierać.
_________________
Kto pogra ze mną w Counter Strike.
Info na gg.
 
 
M16mKies 


Dołączył: 30 Sty 2005
Posty: 60
Wysłany: 2005-06-24, 10:50

najlepszy chyba mod do UB
_________________
Nie, NIE mam IE. To tylko ustawienie w FF pozwalające mi bez limitu ściągać z Megaupload.
 
 
 
Lódek:P 


Dołączył: 06 Sie 2005
Posty: 30
Wysłany: 2005-08-09, 16:44

a jak odinstalowac tego moda? bo mi poczatkowa mapa nie chce sie wczytac :placze: :sciana: :wlosy:
 
 
Len

Dołączył: 16 Lis 2004
Posty: 998
Wysłany: 2005-08-09, 17:00

Odinstalować MODa można jak każdy inny program. Włącz Dodaj-Usuń i tam odszukaj MODa. Jeśli nie masz na pulpicie skrótu do Dodaj-Usuń to wejdĽ w Panel sterowania. Tam powinno być.
Mówiąc początkowa mapa, masz na myśli pierwszy sektor w grze?
 
 
Lódek:P 


Dołączył: 06 Sie 2005
Posty: 30
Wysłany: 2005-08-09, 17:06

tak dokladnie to jak zwerbuje najemnika z nowa bronia (z tej modyfikacji) to wtedy nic sie nie wczytuje
ps.nie ma tego w panelu
 
 
Len

Dołączył: 16 Lis 2004
Posty: 998
Wysłany: 2005-08-09, 17:16

Lódek:P napisał/a:
ps.nie ma tego w panelu

To nie wiem, to jest pewnie różnica naszych windowsów. Sektory Ci się nie wczytują, hmm... a włączyłeś wogóle kompresje czasu, czy włączasz ale gra nie reaguje?
 
 
Lódek:P 


Dołączył: 06 Sie 2005
Posty: 30
Wysłany: 2005-08-09, 17:23

poprostu wychodzi mi z gry jak sektor sie wczytuje
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
opowiadania, forum anime
Przybornik użytkownika:
Pozostałe działy serwisu: