Dosłownie przed chwilą na forum www.ja2.abc.pl ukazała się wiadomość od Engela:
"Witajcie!
Dziś rozpoczęła działalność moja strona nt. Jagged Alliance 2 - www.ja.chodziez.net. Chciałbym zaproponować osobom, które udzielają się na tym forum, na stronie współpracę. Ta strona jest "martwa" - chodzi o brak aktualizacji itp.
Prosiłbym osoby odpowidzialne za forum jaki i stronę o zgodę na zamieszczenie na mojej witrynie informacji na temat JA - pozostaną oczywiście podpisane danymi autora danego materiału oraz zostaną oni dodani do autorów strony.
Jeśli zgodziliby się administratorzy strony, to mógłbym całą zawartość tego forum (posty, userzy itp.) przenieść na konto na moim serwerze - jest on komercyjny, bez żadnych reklam oraz bardzo szybki.
Jeśli chodzi o popularność mojej strony, to niedługo zostanie zamieszczony do niej link na www.strategie.pl, która oferuje nam również domenę www.ja.strategie.pl, więc będzie to doskonałą możliwością na zwabienie nowych użytkowników.
Pomóżcie mi stworzyć dobrą stronę na temat JA.
Stwórzmy zwartą drużynę fanów tej wspaniałej gry.
Pozdrawiam serdecznie oraz czekam na odpowiedzi."
No, nareszcie coś zaczyna się dziać na polskiej 'scenie' JA :) Mam nadzieję, że tym razem stronka pobędzie w necie dłużej niż te 'standardowe' pół roku...
Tak więc jeśli chcielibyście dołączyć do Engela i stworzyć zupełnie nową stronę o JA to nie zwlekajcie bo z pewnością szybko zabraknie miejsc wolnych.
Trzymam kciuki za 'Jagged Alliance fan's site' i nową drużynę najemników..
strona po Polsku a adres maila jakiś inny,to Polak jest?
to pytanie było głupie:P^
aha co do tego przenoszenia nie lepiej jakby napisać coś nowego i zjednać sobie innych urzytkowników jak an tym forum? ja już mu tam na maila napisałem że cuś mógłbym pomóc.
_________________ Samo zwycięstwo nic nie znaczy, trzeba umieć je wykorzystać.
Strona może i nie ma ładnej szaty ale za to jest bardzo czytelna, bardzo się ciesze z tego, nareszcie godny konkurent dla Liberate Arulco. No panowie (i panie, jeśli jakieś są :D ) trzeba się brać do roboty aby ta strona nas czasem nie przerosneła.
czekam tylko aż zrobią tam forum..btw.wy prowadzicie taką "symboliczną"rywalizacje..wiecie bo chciałbym napisać coś dla tamtych(dla tych co nie wiedzą:2poradniki jeszcze ich nie ma na stronie i nei wiem czy będą )ale jeśli ktoś sypnie tekst"zdrajca"..
Panowie - dziękuję za miłe słowa, za wsparcie przy stronie oraz, za swoiste rozreklamowanie mojej strony na tym forum.
Chciałbym jednak rozjaśnić wgląd na kilka spraw, które mnie nurtują.
Cytat:
strona po Polsku a adres maila jakiś inny,to Polak jest?
Owszem, Polak, lecz mam duży sentyment do kraju zza zachodniej granicy. Mam tam rodzinę, słucham niemieckiej muzyki i ufam równeż serwerom niemieckim bardziej niżeliby polskim (odsetek awarii oraz szybkość owych jest niekiedy widoczny gołym okiem).
Cytat:
to pytanie było głupie:P^
Rozumiem ciekawość.:)
Cytat:
aha co do tego przenoszenia nie lepiej jakby napisać coś nowego i zjednać sobie innych urzytkowników jak an tym forum?
Wychodzę z założenia, że jeśli coś jest dobre - po co tworzyć coś nowego, niesprawdzonego. Myślę, że mogę pozystać nowych odwiedzających przenosząc stare oraz pisząc nowe teksty.
Cytat:
ja już mu tam na maila napisałem że cuś mógłbym pomóc.
I bardzo za to dziękuję.:)
Cytat:
Strona może i nie ma ładnej szaty ale za to jest bardzo czytelna, bardzo się ciesze z tego, nareszcie godny konkurent dla Liberate Arulco.
Dzięki - strona miała być czytelna i estetyczna zarazem. W przyszłości planuję zapłacić za profesjonalny design.
Chciałbym rozwiązać również inną kwestię - konkurencja dla LA itp. Zupełnie nie chciałem, by taki wniosek został rozpowszechniony. Wbrew temu, co wielu twierdzi - może współistnieć kilka stron o tej samej tematyce i nie być dla siebie konkurencją w stylu naszych portali (sprawa z podwyższaniem pojemności na skrzynkę email - ci dali więcej, więc inni dadzą jeszcze więcej, ale nie dziw - oni muszą ze sobą "walczyć") - chciałbym by w szczególności nasze strony pozostały w dobrych stosunkach - by nie było jakiejś wojny czy czegoś w stym stylu. Razem możemy więcej i warto to zapamiętać. Fakt faktem, iż lekka nutka osiągnięcia lepszych rezultatów może tylko pomóc stronie, ale bez przesady.
Ja nie żądam wyłączności na materiały zamieszczone na stronie JA fan's site - zachęcać będę również użytkowników mojego forum, które niebawem powstanie do pisania na innych forach scenowych.
skończyłem opisywać Drassen zapraszam do oglądania
żby nie było off nareszcie stronek o JA jest mało trzeba głosić wiare i wieście!ze świata JA2!!
[ Dodano: 2005-02-12, 16:36 ]
jak wiecie robiłem dla Engela opis miast i właśnie skończyłem te robote więc biore sie za nastepną, a mianowicie opisywanie postaci, lecz jak wiadomo tego jest dużo i szukam osób któreby mi pomogły, z podziałem ról dogadamy sie na gg:2245597
kto chętny niech pisze(to samo napisałem na forum JA2 fan's site ale jak na razie to więcej osób tutaj zagląda)
Engel, administrator serwisu ja.chodziez.net, postanowił oddać swoją stronę w ręce chętnęj osoby aby kontynuowała ona pracę i dalej rozwijała serwis.
Do przejęcia jest całkiem smakowity kąsek, zwłaszcza że Engel oferuje między innymi 100 MB pojemności na konto, nielimitowaną bazę MySQL i początkowe wsparcie techniczne w edytowaniu strony itd...
Zapraszam bo naprawdę warto! LA stoi na prawie identycznym koncie, więc trochę zapału, ludzi i można wzbić się na wyżyny :)
Serwis ja.chodziez.net z dniem dzisiejszym zakończył swoje podboje na arenie Jagged Alliance. Nadzieje związane z jego reaktywacją pod kierunkiem nowej osoby także się rozwiały.
I znów zostaliśmy (prawie) sami na placu boju... :/
Hmm..
A to dziwne, bo na forum Engel napisał coś jak "Prace nad przejmowaniem serwisu zostały rozpoczęte". No wiem że to głupio brzmi ale nie pamiętam "słowo w słowo" mniej więcej o to chodziło:)
"Prace nad przejmowaniem serwisu zostały rozpoczęte"
Tak pisało. To, że te prace również się rozpłynęły wiem, ponieważ to my - Liberate Arulco - mieliśmy się właśnie zaopiekować upadającym serwisem. Z naszego planu nici - ja.chodziez.net już nieistnieje i istnieć raczej niebędzie (informacja potwierdzona przez Engela).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum