Serwis zawieszony do odwolania. Jesli chcesz pomoc - wypelnij ankiete.
Forum dyskusyjne poświęcone serii

JAGGED ALLIANCE

Nawigacja: « Poprzedni temat | Następny temat »

Assassin's Creed

Assassin's Creed - hit czy kit?
Grałem. Fajna.
20%
 20%  [ 1 ]
Grałem. Nie podobała mi się.
20%
 20%  [ 1 ]
Nie grałem. Myślę, że jest fajna.
60%
 60%  [ 3 ]
Nie grałem. Myślę, że nie jest fajna.
0%
 0%  [ 0 ]
Głosowań: 5
Wszystkich Głosów: 5

Autor Wiadomość
Hawker 

Wysłany: 2008-05-22, 16:54

Assassin's Creed - dzieło studia Ubisoft Montreal, przedstawiające historię Desmonda Milesa, współczesnego 25-latka, porwanego przez korporację Abstergo.
W pilnie strzeżonym ośrodku, jest on poddawany eksperymentowi: jego DNA jest synchronizowane z DNA jego przodka z roku 1191, niejakiego Altaira, przy pomocy urządzenia zwanego Animusem.
Altair należy do Asasynów, tajemniczej sekty działającej na Bliskim Wschodzie.
Nasz bohater wykonuje zlecenia Al-Mualima, mistrza organizacji. Owe zlecenia polegają na mordowaniu regentów największych miast w tym regionie świata: Damaszku, Akki, Jerozolimy.
Oczywiście nie mordowałby bez pomocy odpowiednich "zabawek", takich jak miecz, noże do rzucania, czy ostrze zaimplantowane w miejsce środkowego palca, usuniętego prawdopodobie w ramach inicjacji.
Do tego zestawu dodajmy akrobatyczne zdolności, czytaj wspinanie się na mury i widowiskowe kontry w walce na miecze.
Altair musi odzyskać zaufanie mistrza po spartaczonej akcji w podziemiach świątyni Salomona, wymierzonej przeciwko Templariuszom, pragnącym zagarnąć Fragment Edenu, skarb znajdujący się podobno w Arce Przymierza. W miarę postępów odzyskuje kolejne stopnie wtajemniczenia, ale coś w zachowaniu konających celów nie daje mu spokoju...

Grę zaplanowano podobno na 3 części, pierwsza jest od kilku tygodni w sklepach. Miałem przyjemność w nią grać (kupiłem bodajże 2 dni po premierze), uważam, że to gra warta swieczki. Pomimo lekkiego uczucia monotonności w eksplorowaniu miasta i wykonywaniu zadań pobocznych (m.in. wdrapywanie się na punkty obserwacyjne czy ratowanie mieszkańców), polecam gorąco.

A co Wy sądzicie?
Ostatnio zmieniony przez Hawker 2008-05-22, 16:54, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu