Serwis zawieszony do odwolania. Jesli chcesz pomoc - wypelnij ankiete.
Forum dyskusyjne poświęcone serii

JAGGED ALLIANCE

Nawigacja: « Poprzedni temat | Następny temat »

Wasze najlepsze gry
Autor Wiadomość
Crack 

Wysłany: 2006-02-04, 16:25

Warcraft3 - Poprostu najlepszy RTS od czasu Starcrafta, te mozliwosci, rywalizacja na BNie i wogole... ja gram na priv Battlenecie , jakby ktos chciał namiary (mozna grac za darmo i to legalnie!, Blizz nie zakazał tworzyć priv serwerow xD) to PM do mnie. Gram i to nawet dobrze HUMAMI XD

Rainbow Six - poprostu gienialne!!!! Wszystkie częsci są super!!! Polecam!!!

Operation Flashpoint - poprostu te realia .... POLECAM WSZYSTKIM!!!!!

PóĽniej: Dungeon Siege (najlepszy HAck&Slash), Counter - Strike (te nieprzespane noce...) i Starcraft (tylko wiadomosci z lig juz nie gram xD )

snick 

Wysłany: 2006-02-04, 16:27

Heroes (III) - po prostu kocham strategie turowe, również te w klimacie fantasy, a Heroes V zapowiada się bardzo ciekawie... A premiera tuż tuż.

Disciples - jak wyżej, jednak o części III niczego jeszcze nie wiadomo :smutny:

Hmm... Również Silent Storm był świetny, ale ostatnio nie miałem czasu, żeby się nim należycie zająć. Mam jednak jeszcze tydzień ferii, więc myślę, że wygospodaruję kilka(naście? dziesiąt?) godzin na SS.

ThomassD 

Wysłany: 2006-02-04, 16:47

Silent Storm i dodatek do niego (Sentinels) - prześwietne gry turowe
GTA3, Vice City, San Andreas - pierwsza TAKA gra, świetna, ale po przejściu wątku fabularnego lekko przynudza
Operation Flashpoint - wspaniała gra, wspaniały realizm

Tak ogólnie to ostatnio grałem w cokolwiek gdzieś tak w listopadzie...

Popuś 

Wysłany: 2006-02-04, 19:45

Master of Orion III - przede wszystkim wielkie zróżnicowanie poszczególnych rozgrywek i olbrzymi obszar gry (cała galaktyka). Każdą rasą spośród 16 gra sie inaczej. Jedna jest nastawiona na rozwój militarny , druga ekonomiczny i naukowy.
Civilization II - znowu olbrzymie możliwości. Załuję tylko, że nie mam nowszej wersji tej gry, bo na pewno jest lepsza... Choć ta tesh jest fajowa :wink:
Poza tym to do innych gier nie wracam tak często jak do JA, MoO i Cywilki

Łosiu 

Wysłany: 2006-02-04, 20:52

Age of Empires wszystkie części, przydługawa strategia wojenna, ale po tylu latacj się nie nudzi
Need for Speed Most Wanted najnowsza częśc, ostatnio zakupiłem i bardzo mi się podoba, jest bardziej realistyczna

PóĽniej dochodzi jeszcze Painkiller, GTA SA i inne tego typu gry. I oczywiście jeszcze JA

MK 

Wysłany: 2006-02-21, 00:57

fallout - pierwsze takie cośwspanialego, bardzo dlugo nic nie moglo sie nawet o niego otrzec. perelka do dzisiaj

alpha centauri - najlepsza gra cywilizacyja jaką moje przekrwione oczka widzialy

dodam jeszcze wormsy i virtua fightera. a co?

stalker 

Wysłany: 2006-02-26, 07:13

Na dzień dzisiejszy moja top lista:
1. Counter-Strike (bez zaskoczenia)
2. Silent Storm (żeby tylko usuneli te cholerne panzerkleiny)
3. Morrowind (nie znam osoby która odkryła wszystkie sekrety i spenetrowała jaskinie:))
4. Fallout (wszystkie części skończyłem, ale 2. była moim zdaniem najlepsza)
5. Hitman (kultowa gra)
6. Call of Duty (na razie tylko 1 część, bo na 2. nie pozwala sprzęt)
7. Sacred (tak jak diablo tylko większy świat)

And that's all. :peace:

ZB 

Wysłany: 2006-03-11, 02:24

Amiga

Hired Guns (fps rpg, najemnicy, klimat, muza, dzwiek, pomysl)
http://users.student.lth....miga/hiredguns/

Perihelion (cyberpunk rpg, klimat, muza, dzwiek, grafika)
http://perihelion.webz.cz/indexeng.html

lukeZ 

Wysłany: 2006-03-14, 17:23

A props Commodore :)

Najfajniejsze gry w które grałem na niezapomnianym C=64:

1. North & South
2. Cabal
3. Agent USA
4. Bubble Bobble
5. Giana sisters

Aż łezka się w oku zrobiła :wink: .

Na PC: oklepane hity tj.: EU2, JA2, UT, H3, TTD, Settlers I i II, MU i wiele innch (nie chcę się rozpisywać).

Fireox 

Wysłany: 2006-03-21, 21:37

1.Starcraft + brood war
2.Ogólnie sportowe ( fifa , Nhl )
3.Pocket Tancks
4.Theme Hospital
5.Need For Speed Most Wanted

Piccolo 

Wysłany: 2006-05-08, 17:16

U mnie to piwrewsze miejsce zajmuje JA2 ale pomińmy to gdyż Len mówi że bez tej gry.

Ok, no więc:

2*. Baldur's Gate 1 - klasyka RPG zapewne każdemu znana. Dlamnie jedynka była o wiele lepsza od dwójki i dodatków.
3. Planescape: Torment - następny RPG lecz tu najwięcej czasu spędzamy przy literkach czyli czytaniu gdyż bez tego nieda się tu nic zdziałać. No i gra ma dziwną aczykolwiek ciekawą fabułe.
4. Divine Divinity - znowu RPG tym razem w stylu Diablo. Duży obszar do zwiedzenia i dużo dodatkowych opcii m.in. możemy sobie urządzić domek.
5. Gothic 1 - znów RPG lecz tym razem TPP. Opowiada o długowiecznej wojnie ludzi z orkami my wcielamy się w jednego z ludzi i walczymy z orkami lecz w 3 części która ma dopiero wyjść będziemy mieć wybór.
6. Gothic 2 - kontynułacja w.w. gry w tej części pojawiły się już smoki.
7. Enemy Territory - FPS już myślicie że wkońcu nie RPG ale tu się mylićie ET jest częściowo grą RPG. Jest to sieciowy wymiatacz wsród FPSów osadzony w 2 WŚ
8. Baldur's Gate 2 - kontynułacja pierwszej części większość tych samych bohaterów i paru nowych. Można importować postaci z pierwszej części.
9. The Punisher - TPS opowiadający o przygodach jednego z bohaterów komiksów Marevala nadodatek mój ulubiony bohater komiksów. Najnowsza gra z pierwszej dziesiątki moich ulubionych.
10. Tony Hawk's Pro Skater 3 - gra powiązana znów z RPG w podobnym stopniu co ET. Wszystkim znana sportówka opowiadająca o skaterach. Zwykle niegram w sportówki lecz ta jako jedyna zrobiła na mnie wrażenia (No dobra były te takie krwawe rugby z chyba 1992 ale tytułu niepamiętam - dużo krwi xD). Kontynułacje nie były tak dobre chociaż w najnowszą część niegrałem.

* Jak już mówiłem na początku miejsce 1 to JA2

zydoll 

Wysłany: 2006-05-08, 17:45

Quake III Arena - moja najbardziej lubiana gra, często w nią gram (głównie w opcji multiplayer), byłem nawet w klanie :jezyk: .

GTA 3, Vice City, San Andreas - wiadomo o co chodzi. Fajne fabuły, jeszcze fajniejsze misje i dużo pobocznych rzeczy do robienia.

Call Of Duty 1, United Offensive, 2 - również wspaniała fabuła, często gram w nie w mulytiplayer (jak wyjątkowo nie mam ochoty na Q3 :jezyk: ).

Need For Speed Underground 2 - czasami lubie się pościgać, a podoba mi się bardziej niż MW ponieważ jest więcej opcji tunningowania wozów.

Max Payne 1 i 2 - po prostu wspaniałe gry. Baaaaardzo wciągające, tylko że troche krótkie i łatwe. Ale ogólnie klimat jest wyśmienity.

Poza tymi lubię jeszcze grać w Doom 3, Prince Of Persia 1,2 i Warrior Within oraz wiele innych (nie będe się rozpisywać żeby nie zanudzać :wink: ).

djt 

Wysłany: 2006-05-08, 17:49

Hm... :-D

1. Bezapelacyjnie Command & Conquer - wszystkie części oprócz Generals. Moim skromnym zdaniem gra wszechczasów :-D
2. Heroes III - kolejna miss universum wśród gier i niezapomniane 48-godzinne pojedynki z kuzynem w "Hot Seat".
3. Pierwszy Carmageddon - zjeĽdziłem tę grę wzdłuż i wszerz i zdobyłem wszystko co się dało :-D Czy ktoś to jeszcze pamięta? :diablo:
4. Europa Universalis II - nie znam lepszej gry strategicznej dla historyków :-)
5. Knights & Merchants - Settlersi wysiadają po prostu :-). Nie ma lepszej satysfakcji niż widzieć jak przeciwnik wymiera z głodu...
6. Crime Cities - mało znana gra Techlandu, coś w klimatach "Piątego Elementu" :devious:

Pozdrowienia.

Len

Wysłany: 2006-05-08, 17:57

djt napisał/a:
Crime Cities - mało znana gra Techlandu, coś w klimatach "Piątego Elementu"

Ooo... nie sądziłem że ktoś jeszcze pamieta tą grę, i to w dodatku jest jej takim jakby fanem :peace: . Grałem kiedyś w demo, bardzo mi się spodobała, mimo że stara grafika to mnie wciągnęła. Gdy zobaczyłem screeny od razu się zniechęciłem bo nie lubie takich klimatów, ale że mam w zwyczaju zawsze przetestować :wink: .

W pierdzielniku (paĽdzierniku) kupiłem oryginał za smieszne 10zł Ale do dziś nie miałem kiedy pograć w pełną wersję :smutny:

djt 

Wysłany: 2006-05-09, 08:07

Radzę spróbować... Ja też byłem sceptyczny, gdy widziałem jej opisy. Aż kiedyś wrzuciłem ją do czytnika i... grałem przez pół roku. Gra nie jest łatwa (póĽniejsze zadania do wykonania są dosyć karkołomne), ale wciąga jak cholera. Najbardziej co mnie urzekło to połączenie klimatu "Piątego Elementu" z mrocznym "Łowcą Androidów". I te miasta... Cały czas miałem wrażenie że rzeczywiście "ściska" mnie w dołku, gdy wykonywałem ostre manewry uników przed nieprzyjacielem...

Oczywiście najlepiej grać wieczorem lub w nocy i ze słuchawkami na uszach.
Polak jak chce, to potrafi... (I pomysleć co by było gdyby w innych dziedzinach naszego życia chciał :-))

Pozdrowienia.

ColiN 

Wysłany: 2006-05-17, 13:10

NFS:Underground2
Baldur's Gate
Age of Wonders
Heroes 3: Shadow of Death
ostatnio Oblivion - zajeee.......fajne;]

Hollyfire 

Wysłany: 2006-05-17, 13:48

1.Knights & Merchants - zajefajna strategia dużo lepsza od settlersów
2.Herts of Iron ( druga wojan światowa) z seri Europa Universalis II też startegia
3.Call of Duty - wszystkie części niema to jak dać niemcom wycisk :D
4.Unreal Tourament - ale tylko przez neta ze znajomymi, już stara strzelanka w której naprawde dużo sie dzieje - dobra do odstresowania się :D
5.Need for Speed - części 2SE , 3HP , Underground2, Most Wanted -dwie pierwsze za sentyment i radość z gry a następne za grafike i model jazdy.

pozatym klasyka czyli Baladu's Gate, Heros 3, Kozacy, Twierdza, Tony Hawk's Pro Skater 3 , Seria Fifa, NHL i PES :D

Lecter 

Wysłany: 2006-05-17, 18:12

ColiN napisał/a:
Oblivion
Właśnie ściągam. :wink: Zaje****a gra!
NFS MW
Seria THPS
Splinter Cell Chaos Theory
Call of Duty II
Doom III
Postal 2 :jezyk:
Wszystkie Fallout'y

Sasori 

Wysłany: 2006-05-18, 10:41

Lecter napisał/a:

Wszystkie Fallout'y[/b]

Po co ten apostrof tutaj?

Oprócz JA2 pocinam jeszcze w Star Wars Battlefront I&II za świetnie oddany klimat filmowych bitew oraz Arcanum, Planescape: Torment i oba Fallouty za niesamowite scenariusze i dowolność odgrywania postaci.

Lecter 

Wysłany: 2006-05-18, 14:35

Cytat:
Po co ten apostrof tutaj?
Tak już mam że daję apostrofy nawet w np: Piotr'ek. :jezyk:

Odpowiedz do tematu