Jeszcze jedno, czy jak gra bedzie sie bezposrednio updatowac na biezaco to czy save z przed update bedzie dzialac i jak ze stabilnoscia gry bo bozpoczynac zabawe od nowa po kazdym patchu to troche :/
Problem z zapisami do gry pojawia się gdy system SVN aktualizuje plik .exe gry. Nie robi tego za często ale jednak.
Z mojego doświadczenia wynika, że granie na systemie SVN jest najbezpieczniejsze jeśli chodzi o zapisy gry. Myślę, że ma to związek z tym, że tutaj wersje dostarczanych plików .exe są stosunkowo identyczne. Przykładowo, gdy SVN zaktualizuje plik exe, odpalisz grę i będziesz próbował wczytać zapis pojawi się napis, że Twoja wersja zapisu jest starsza niż sama gra i że mogą wystąpić błędy. Klikasz OK jeśli chcesz kontynuować. Nie zdarzyło mi się jeszcze żeby gra się w tym momencie posypała. Normalnie wczytuje a gdy zapiszesz masz już zaktualizowanego save :).
Problem z zapisami do gry pojawia się gdy system SVN aktualizuje plik .exe gry. Nie robi tego za często ale jednak. .
Akurat dzis rano Svn pobral aktualizacje min. ja2.exe przerzucilem do folderu. Odpalam gre i wyskakuje komunikat o innej wersji niz save, odczyt odbyl sie bez zadnego bolu i wszystko dziala poki co:)
Ja mam katalog z wersją SVN bezpośrednio w katalogu gry. Jednak jakiś czas temu wyeksportowałem samą grę z tego katalogu (export działa jak kopiowanie, ale pomija pliki SVN), do katalogu na osobnej partycji. Co do save to svn mam od starej numeracji (od rev.968), dzisiaj już działa nowy system revizji (nowe numery). Ogólnie SVN mam około roku tylko raz miałem problem z save, lecz to nie problem samego exec'a tylko windows i jego mulenia się (oj jak ja kocham DeadLock'i). Zawsze używałem TortoiseSVN - żadnych problemów. Ogólnie gra z SVN nie sprawia żadnych problemów - jeżeli jest jakiś problem to tym problemem jest windows.
_________________ Kill them before they kill you!
Redagując JaggedoPedia'ę pomagacie sobie znaleźć informację!
Farrokh Bulsara is dead - long live to Farrokh Bulsara.
Linux can be even faster, more stable & more reliable!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum