Poszczególne pliki, tak jak i sama modyfikacja, są aktualizowane praktycznie codziennie. Tak więc wysoce wskazane jest korzystanie z dobrodziejstw SVN.
Jeśli jednak nie mamy tyle czasu lub sił to w miarę świeżą wersję można ściągnąć z naszego działu download (wersja uaktualniana co tydzień):
http://download.jaggedall...ls.php?file=395
Kompilator
Zalecanym kompilatorem jest produkt Microsoftu - Visual Studio .NET 2003. Jest to produkt komercyjny. Studenci informatyki mogą go zdobyć za darmo w ramach projektu MSDN (o ile ich uczelnia w tym uczestniczy).
Obecnie trwają prace nad przystosowaniem kodu Ľródłowego do VS 2005, która na razie jest dostępna za darmo i można ją pobrać z internetu. O tym postaram się napisać w najbliższych dniach.
Dużo miejsca na dysku i wolnego czasu :)
Jak skompilować?
Odpalamy Visual Studio wybieramy z menu FILE > OPEN > PROJECT, wchodzimy do katalogu z kodem i wybieramy plik JA2.vcproj. Następnie w pasku na górze nastawiamy wersję kompilacji z DEBUG na RELEASE a potem z menu BUILD > BUILD SOLUTION.
Teraz następuje kompilacja, po której w katalogu C:\GAMES\JAGGED ALLIANCE 2 v1.13\ znajdziemy plik exe.
Proste, prawda?
W miarę rozwoju akcji postaramy się dołączyć do poradnika informacje
o kompilacji polskiej wersji JA2 v1.13.
Pliki, które znajdują się we wspomnianej wyżej paczce należy nadpisywać na kod Ľródłowy z wersji 502. Kod ten można zdobyć w dwojaki sposób - albo zaznaczyć go przy instalacji ostatniej wersji JA2 v1.13 albo ściągnąć z działu download: http://download.jaggedall...ls.php?file=394
Pozdrawiamy i zachęcamy do pracy już "nad kodem" JA2 v1.13 PL.
Czy ktoś może podać paczkę dla nowszej wersji?
Już z dobre pół roku temu minęliśmy 2000.
_________________ Kill them before they kill you!
Redagując JaggedoPedia'ę pomagacie sobie znaleźć informację!
Farrokh Bulsara is dead - long live to Farrokh Bulsara.
Linux can be even faster, more stable & more reliable!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum