Serwis zawieszony do odwolania. Jesli chcesz pomoc - wypelnij ankiete.
Forum dyskusyjne poświęcone serii

JAGGED ALLIANCE

Nawigacja: « Poprzedni temat | Następny temat »

ASG
Przesunięty przez: -=WHITE=-, 2006-11-24, 16:28
Autor Wiadomość
M16mKies 

Wysłany: 2006-08-20, 11:17

Myślę, że na forum o TAKIEJ grze na pewno znajdzie się ktoś, kto przynajmniej słyszał o tym sporcie ;) Niektórzy mylą to z paintballem, ale... Paintball to cienki bolas przy Air Sofcie :D
Krótkimi słowy można by to opisać tak: ultrarealistyczna symulacja działań o charakterze militarnym :P Polega na walkach między drużynami replikami broni w skali 1:1 z oryginalnymi oznaczeniami producenta, zbliżoną wagą i czasem nawet... "sztucznym" odrzutem ;) Repliki te strzelają plastikowymi kulkami BB 6mm. Cena porządnej repliki sprężynowej (konieczność naciągania sprężyny ręcznie) to 250zł za replikę M4. Dobre repliki gazowe pistoletów (z 'symulacją' odrzutu) to mniej więcej 300-500zł (ale oczywiście, są i droższe), a elektryczne repliki broni długiej z możliwościa strzelania seriami to wydatek od 750zł. Tanie to to nie jest, ale WARTO wydać tyle pieniędzy :)
Możecie o tym poczytać więcej na www.wmasg.pl lub w sierpniowym wydaniu magazynu LOGO :)
W każdym razie chciałem się dowiedzieć, czy na forum urzędują jacyś maniacy tego sportu? ;)
Ostatnio zmieniony przez M16mKies 2006-08-21, 07:16, w całości zmieniany 2 razy  

Diefenbach 

Wysłany: 2006-08-21, 05:06

to ja tu se zareklamuję
http://airsoft.livenet.pl/ - ersoft w Gorzówie Wlkp. (stron własna)
http://asggliwice.fora.pl/ - ersoft w Gliwicach i okolicach (strona niewłasna, ale tam teraz mieszkam i z niej głównie korzystam)

o WMASG nie wspominam, bo już link był podany. ale strona oczywiscie godna polecenia

ps. i jeszcze fotka z tej soboty:

userbar adblocker
Ostatnio zmieniony przez Diefenbach 2006-08-21, 05:10, w całości zmieniany 1 raz  

Highwayman 

Wysłany: 2006-08-21, 06:59

ooo czyzbys byl na bornym?

Highwayman 

Wysłany: 2006-08-21, 13:54

M16mKies napisał/a:
Nie miałem tu na mysli oczywiście g*** z*** k*** airshitgunspl, to po prostu literówka. Już poprawiona.

No ja mysle :) Podobna reakcje mialem gdy zobaczylem tytul aktykulu w logo

A co do Blowbacka to pierwsza strona znaleziona w googlach to http://pl.wikipedia.org/wiki/Blowback Dla chcącego nic trudnego :wink:

-=WHITE=- 

Wysłany: 2006-08-21, 16:46

Highwayman napisał/a:
jakie kur,wa airsoftguns?! AIRSOFTGUN NuBIE!!

Dowartosciowales sie?
Highwayman napisał/a:
Buahahhaa ta "symulacja odrzutu" to blowback ^^ to po prostu zamek doskakujący do tylu po kazdym strzale

Buahahaha doskakujacy powiadasz.

Widzisz to dziala w obie strony :wink:

Diefenbach 

Wysłany: 2006-08-21, 16:59

Highwayman napisał/a:
ooo czyzbys byl na bornym?

niestety nie. to zdjęcie ze strzelania w Bojkowie (okolice Gliwic)

wyciąłem tylko fragment ze sobą, żeby was nie przeraziła średnia wieku uczestników ;)

userbar adblocker

Highwayman 

Wysłany: 2006-08-21, 18:12

-=WHITE=- napisał/a:
Widzisz to dziala w obie strony :wink:

o nie, przyszedl jakis super znawca :) miales kiedys gaziaka? ja 2

-=WHITE=- 

Wysłany: 2006-08-21, 18:22

Niezrozumiales chyba jaki byl cel tego postu ale to nic, nie ciagnijmy jalowej dyskusji :wink:

Pytanie brzmi czy ktos z obecnych zetknal sie z Cyma AK-47 (CYMA028) ?

M16mKies 

Wysłany: 2006-08-21, 18:23

Highwayman napisał/a:

A kogo to obchodzi? Uważasz, że jeśli się o tym dowiemy to zaczniemy cię adorować czy co? :P Poza tym... Posiadane rzeczy wcale nie świadczą o doświadczeniu.

[ Dodano: 2006-08-21, 20:27 ]
-=WHITE=- napisał/a:
czy ktos z obecnych zetknal sie z Cyma AK-47 (CYMA028) ?

Nie i nie zamierzam :P Stwierdziłem, że nie ma się co partolić z chińskimi pierdlami i lepiej zainwestowac w coś firmowego. Kumpel miał inne zdanie, więc postanowiliśmy zrobić mały pojedynek 1 na 1 - ja miałem swojego Sig Sauera P226 z TM, on właśnie tego kalacha... Heh, miał problemy z trafieniem mnie z 25m przy czym ja trafiałem go bez problemu z... hmm, daleko było - celownik aż zasłaniał mi cel, kiedy to on leżał w okopie ;)
Nie wiem, czy to wina braku skilla czy po prostu "szajsowatości" tego AK ;) Może po prostu to ja urodziłem się z aimbotem :peace: (wielce prawdopodobne ;D )

Highwayman 

Wysłany: 2006-08-21, 18:46

M16mKies napisał/a:
Posiadane rzeczy wcale nie świadczą o doświadczeniu.

No co Ty? Nie ma lepszego sposobu zeby poznac replike niz uzywanie jej ^^

Cytat:
Cyma AK-47 (CYMA028) ?

:k***a:
Nie no ja juz nic nie mowie...

Diefenbach 

Wysłany: 2006-08-21, 18:50

Highwayman napisał/a:

a ja 3 (wszystkie z blowbackiem), ale co z tego?

Cytat:
Pytanie brzmi czy ktos z obecnych zetknal sie z Cyma AK-47 (CYMA028) ?

zapewne czytales tony wypowiedzi na wmasgu na temat tego kałacha. imho wart swojej ceny, jednak trzeba byc przygotowanym na ewentualne grzebanie sie w nim (chociazby wymiana zbyt dlugiej dyszy)

Cytat:
Nie wiem, czy to wina braku skilla czy po prostu "szajsowatości" tego AK ;) Może po prostu to ja urodziłem się z aimbotem :peace: (wielce prawdopodobne ;D )

zdecydowanie albo twój aimbot, albo brak skilla u znajomego. widzialem chyba z 4-5 AK Cymy w akcji i nie moge im nic zarzucic (no może sporadycznymi przypadkami problemów ze stykami i / lub problemów z podawaniem kulek. natomiast celność i moc jest zdecydowanie zadowalająca)

userbar adblocker
Ostatnio zmieniony przez Diefenbach 2006-08-21, 18:52, w całości zmieniany 2 razy  

-=WHITE=- 

Wysłany: 2006-08-21, 19:06

@Highwayman
Highwayman napisał/a:
Nie no ja juz nic nie mowie...

Powiedz mi dlaczego mam wrazenie ze jestes nadzianym du*****, powiedzmy, ze chlopcem ktory nie musi liczyc sie z kasa bo mu rodzice daja i ktory jak widzi, ze inni interesuja sie sprzetem z sredniej polki zaczyna sie krzywic?

Masz racje, przynajmniej inteligentnie milcz :wink:

@Diefenbach
Jakbys zgadl, nie usmiecha mi sie zaczynac od wydania 1k na replike a po przeczytaniu kilku(nastu) pozytywnych opinii jakos nabralem ochote na Cyme :wink:
Ostatnio zmieniony przez -=WHITE=- 2006-08-21, 19:09, w całości zmieniany 1 raz  

Highwayman 

Wysłany: 2006-08-21, 19:31

Posłuże się Twoimi słowami:
-=WHITE=- napisał/a:
Niezrozumiales chyba jaki byl cel tego postu ale to nic, nie ciagnijmy jalowej dyskusji :wink:

Na cholere pytac tu o ta replikme skoro na wmasg masz 42 strony tylko i wylaczenie o tej broni!! :sciana:
Cytat:
Powiedz mi dlaczego mam wrazenie ze jestes nadzianym du*****, powiedzmy, ze chlopcem ktory nie musi liczyc sie z kasa bo mu rodzice daja i ktory jak widzi, ze inni interesuja sie sprzetem z sredniej polki zaczyna sie krzywic?

Nie wierze w Twoj wiek, piszesz jak dorastający shit hopowiec... ^^

Ja jak zaczynalem mialem 400zł i wybralem dobrego gaziaka a nie cymowego AEGa, dobrze zrobilem...

-=WHITE=- 

Wysłany: 2006-08-21, 20:13

Highwayman napisał/a:
Nie wierze w Twoj wiek, piszesz jak dorastający shit hopowiec... ^^
napisal Highwayman ktory w jednym z pierwszych postow rzucil sie na M16mKies'a za to ze dodal jedna literke do slowa airsoftgun.
Spytalem tutaj o to kto ma ta replike, moze chcialem uslyszec czy poza Wmasg tez ja tak chwala?
To w co wierzysz szczerze mowiac malo mnie interesuje, tyle ze widzac chloptasia ktory na dzien dobry obraza kogos za rodzaj muzyki ktorej slucha mysle ze jestes kolejnym trollem na forum. :nudy:

Highwayman napisał/a:
Ja jak zaczynalem mialem 400zł i wybralem dobrego gaziaka a nie cymowego AEGa, dobrze zrobilem...

To wez naplelnij go sobie gazem, zabierz kulki i idz sie pobawic do lasu .
:wink:

Highwayman 

Wysłany: 2006-08-22, 08:43

-=WHITE=- napisał/a:
To wez naplelnij go sobie gazem, zabierz kulki i idz sie pobawic do lasu .
:wink:

teraz mam to co na avatarku ^^ Wbrew Twoim pozorom dawno zaczynalem z airsoftem
Miedzy airsoftgun a airsoftguns jest olbrzymia roznica :P
Ostatnio zmieniony przez Highwayman 2006-08-22, 08:43, w całości zmieniany 1 raz  

M16mKies 

Wysłany: 2006-08-22, 08:53

Highwayman napisał/a:
Miedzy airsoftgun a airsoftguns jest olbrzymia roznica :P

Hehe, fakt :jezyk:

W każdym razie ja zamiast tego cymowego AK wziąłbym np. HiCape z TM. Osiągi mówią same za siebie - 110 m/s , energia strzału 1,1j... No i czysta przyjemność ze strzału dzięki hard kickowi :wink:

Highwayman 

Wysłany: 2006-08-22, 09:05

M16mKies, właśnie! Moj USP Tactical konkretnie kopal w lapke :) A na dodatek kupilem mu tlumik ;) cos pieknego... Moge fotki pokazac :)
Ostatnio zmieniony przez Highwayman 2006-08-22, 09:05, w całości zmieniany 1 raz  

M16mKies 

Wysłany: 2006-08-22, 10:59

Jak z KJW to bardzo chętnie - kiedyś chciałem go kupić, jednak zdecydowałem się na coś innego...
Jeśli mówimy o modelu od KJ Works to chętnie bym usłyszał o tym coś na temat niezawodności.
Czy występują z nim jakieś problemy prócz nieszczelnego magazynka?

Diefenbach 

Wysłany: 2006-08-22, 15:05

gaziak to BARDZO zły wybór na pierwszą zabawkę. wiem bo sam mialem na poczatku gaziaka i tylko dzieki koniunkcji planet udalo mi sie uzbierac na AEG'a

userbar adblocker

M16mKies 

Wysłany: 2006-08-22, 17:43

Diefenbach napisał/a:
gaziak to BARDZO zły wybór na pierwszą zabawkę

Czemuż to?

Odpowiedz do tematu