Serwis zawieszony do odwolania. Jesli chcesz pomoc - wypelnij ankiete.
Forum dyskusyjne poświęcone serii

JAGGED ALLIANCE

Nawigacja: « Poprzedni temat | Następny temat »

Beta testy otwarte dla wszystkich!
Autor Wiadomość
MemfiS

Wysłany: 2007-05-29, 17:50

Jak informuje GFI oraz Russobit-M , na grze Jazz: Hired Guns zostaną przeprowadzone beta testy w których będą mieć możliwość uczestniczyć wszyscy! Co to oznacza ? Oznacza to, iż każdy, ty też będziesz mógł przetestować tą grę! Wystarczy mieć trochę szczęścia, posiadać chęci do przeprowadzenie beta testów oraz wypełnić ankietę , która znajduje się na oficjalnym rosyjskim serwisie gry. Spośród wszystkich zgłoszonych twórcy wybiorą 500 osób. Zgłoszenia będą przyjmowane do 7 czerwca br.

Cieszymy się bardzo z tej informacji, ponieważ jeśli autorzy postanowili już testować grę to ona musi być już praktycznie na ukończeniu. A co za tym idzie może i jej premiera się przyspieszy!

Zapraszam do zapisywania chętnych w ankiecie!

źródło: jazzhg.xt.pl

--> Ankieta zgłaszająca do beta testów Jazz: Hired Guns

~~~~~~~~
Ja już się zapisałem! Napewno chciałbymbyć testerem tej gry :D Było by nieźle :D
Co wy na ten temat sądzicie :) ?
Ostatnio zmieniony przez MemfiS 2007-05-29, 17:54, w całości zmieniany 3 razy  

Lemur 

Wysłany: 2007-05-29, 18:08

Ja tez chcialbym, chociaz to zabiloby wiele przyjemnosci z pozniejszej gry.

Wszystko fajnie tylko ze gra jest tworzona w jezyku rosyjskim i beta wersja "Jazz" chyba takze. To jak dla mnie nieco komplikuje sprawe;-).

scooly 

Wysłany: 2007-05-29, 18:12

Niiiiiiiice :)

Moim skromnym zdaniem Game Factory Interactive troszkę zaczynać już przesadzać z tymi swoimi akcjami (było - "Wybierz nową nazwę dla wycofanego projektu Jagged Alliance 3D", "Wybierz okładkę dla JAZZ: Hired Guns", "Wykonaj grafikę do gry" a teraz to). Odnoszę dziwne i raczej niepokojące wrażenie, że jest to po prostu kolejny chwyt margetingowy w wykonaniu GFI. Dokładnie ten sam gdy nazywają non stop (nawet teraz!) JAZZ'a grą "która miała być Jagged Alliance", ustalenie takiej a nie innej nazwy dla gry (rosyjska gra słów, która nawiązuje do serii JA), publikowanie starych nagrań video czy ostatnia z ciekawostek - rejestracja domeny www.jaggedalliance.ru (nic dziwnego gdyby nie fakt, że zrobili to 4 miesiące po zerwaniu umowy)... Czemu to ma służyć? Czyżby obawiali się, że ich produkt nie jest wart swojej klasy i trzeba mu "sztucznie" pomóc?

A może są to po prostu pierwsze promienie nowej ery tworzenia gier komputerowych? Podobną sytuację obserwujemy obecnie w internecie, a nazywa się to Web 2.0. Idea jest taka, że to użytkownicy zaczynają wyręczać autorów i sami tworzyć treści... :nie_wiem:

OK, a teraz pomijając moje wszystkie uprzedzenia do JAZZ'a. Super-świetnie! Prawdziwa gratka dla fanów nowej produkcji GFI. Sam chętnie wysłałbym zgłoszenie ale nic w morde jeża nie kumam z rosyjskiego - jeszcze jakieś bzdury bym im powypisywał :). Może ktoś przetłumaczyć te poszczególne pytania? :placze:

Lemur 

Wysłany: 2007-05-29, 18:22

Ekhm, chcialem wkleic link do tlumaczenia babalefishem, ale tlumaczy tylko w oknie i nie ma URLa do skopiowania:-(.
Ostatnio zmieniony przez Lemur 2007-05-29, 18:46, w całości zmieniany 2 razy  

scooly 

Wysłany: 2007-05-29, 18:32

@Lemur,

Duuużo lepiej, dzieki! :) Jednak po rozmowie z MemfiSem tak się zastanawiam:
Lemur napisał/a:
Wszystko fajnie tylko ze gra jest tworzona w jezyku rosyjskim i beta wersja "Jazz" chyba takze. To jak dla mnie nieco komplikuje sprawe;-).

Po co mam wysyłać zgłoszenie skoro i tak cała gra z dokumentacją będzie po rosyjsku? Swojego czasu brałem udział w oficjalnych beta testach Jagged Alliance 2 Wildfire organizowanych przez Topware Poland i muszę tutaj zaznaczyć, że każdy tester będzie musiał podpisać wcześniej specjalną umowę chroniącą interesy wydawcy (i jeśli zechce określającą także zasady zgłaszania błędów itp.)... - a co jeśli... : ( :wink2: )

Cytat:
scooly: każdy beta tester musi wcześniej podpisać specjalną umowę z GFI - ona też pewnie będzie tylko w cyrylicy :D

memfis: ja podpisze:D choćbym nie widział co tam pisze haha:D

scooly: tak, a za miesiąc przyjadą do Ciebie bo podpisałeś dobrowolne zgłoszenie do rosyjskiej armi :D

memfis: ehahaha :D

(...)

Lemur 

Wysłany: 2007-05-29, 18:52

Hehe.

Dwa i 1/2 roku w Czeczenii, albo "syberyskiego gułagu" za podpisanie "cyrografu" niewiadomego pochodzenia i tresci za bardzo mi sie nie widzi :wink: . No ale jezeli ktos zna jezyk to oczywiscie nie widze problemu.

A tak swoja droga, testowanie World in Conflict musi byc niezla gratka:
http://www.worldinconflict.com/index.html

Sorry za o/t.

scooly 

Wysłany: 2007-06-25, 13:13

Jak podał dzisiaj serwis Absolute Games, weryfikacja zgłoszeń na otwarte beta testy została szczęśliwie zakończona. 500-szczęśliwców otrzyma drogą elektroniczną potwierdzenie swojej kandydatury na beta testera. :)

scooly 

Wysłany: 2007-06-25, 16:21

Ku mojemu zdziwieniu... zostałem jednym z beta testerów. :)
Towarzysze, kto z Was jeszcze?

Gdzie to się podział mój słownik do rosyjskiego... :wink:

http://jaggedalliance.pl/...szlego-jaggeda/

MemfiS

Wysłany: 2007-06-25, 17:38

ja również zostałem BETA TESTEREM :)
Bardzo się ciesze z tego powodu :)

Lemur 

Wysłany: 2007-06-25, 17:52

Brawa.

Szkoda że nie będziecie mogli nic powiedzieć przez dłuższy czas...

scooly 

Wysłany: 2007-06-25, 18:17

@MemfiS,

:friends: Oby było nas jeszcze więcej! :)

@Lemur,

Lemur napisał/a:
Szkoda że nie będziecie mogli nic powiedzieć przez dłuższy czas...

Hmmm... a tego akurat jeszcze nie wiemy. Niby na czystą logikę to najjaśniejsza rzecz pod słońcem ale dziwnym trafem w przesłanych do nas materiałach nie ma o tym żadnej wzmianki.

Cała akcja beta testów trwa od dzisiaj do 15 lipca. Gra umieszczona jest na specjalnym serwerze a każdy tester otrzymał swój unikatowy klucz, który de facto można aktywować tylko raz. Martwi strasznie fakt, że serwer jest non stop przeciążony. Smutek pogrąża wyskakująca informacja, że "limit 10 połączeń został osiągnięty - spróbuj później". 10 połączeń? Nie wiem kiedy te 500 osób ma to pobrać zwłaszcza, że gra ma pewnie ponad 1GB, ale OK pożyjemy zobaczymy :)

Tak czy inaczej na forum powstanie dział przeznaczony dla polskich beta testerów - żeby wymieniać się spostrzeżeniami, informacjami, wrażeniami i poradami. Nie wiem czy będzie on dostępny dla wszystkich - jeśli w samej grze testerzy nie znajdą żadnego ograniczenia praw to... kto wie ;-)

Lemur 

Wysłany: 2007-06-25, 18:23

@Scooly

Prawo nie działa wstecz, a przynajmniej w tym wypadku nie powinno. Więc jeżeli ty i Memfis przy wypełnianiu i wysyłaniu ankiety nie wyraziliście zgody na któryś z punktów regulaminu brzmiący: "zobowiązuję się do nie rozpowszechniania informacji o betatestingu "Jazz: Hired Guns" ", to nie widzę problemu:-).
Ostatnio zmieniony przez Lemur 2007-06-25, 18:24, w całości zmieniany 1 raz  

scooly 

Wysłany: 2007-06-25, 18:29

Lemur napisał/a:
"zobowiązuję się do nie rozpowszechniania informacji o betatestingu "Jazz: Hired Guns"

Hmm... a wiesz, może jednak coś tam takiego było... :mrgreen:
(trochę dziwne jakby nie było)

Lemur 

Wysłany: 2007-06-25, 18:35

To mogłobyć inaczej ujęte, ale wiadomo o co chodzi :wink: . Z beta wersją "World In Conflict" było podobnie.

A zresztą, byle ostrożnie... :jezyk: . Nawet gdyby coś zupełnie przypadkowo wyciekło to co zrobią? (no chyba że wakacje na Syberii) :wink: .

P.S. Aaa, o ile pamiętam to większość takich regulaminów zabrania też wymiany informacji między betatesterami...
Ostatnio zmieniony przez Lemur 2007-06-25, 18:37, w całości zmieniany 2 razy  

-=WHITE=- 

Wysłany: 2007-06-25, 20:14

O nie lekcewazeniu potegi Ciemnej Strony Mocy (tzn. serwisu LA) zdaje sie swiadczyc obecnosc az dwoch (jak na razie) czlonkow naszego forum wsrod betatesterow.
Respecta :wink:

Odpowiedz do tematu