Jak informuje GFI oraz Russobit-M , na grze Jazz: Hired Guns zostaną przeprowadzone beta testy w których będą mieć możliwość uczestniczyć wszyscy! Co to oznacza ? Oznacza to, iż każdy, ty też będziesz mógł przetestować tą grę! Wystarczy mieć trochę szczęścia, posiadać chęci do przeprowadzenie beta testów oraz wypełnić ankietę , która znajduje się na oficjalnym rosyjskim serwisie gry. Spośród wszystkich zgłoszonych twórcy wybiorą 500 osób. Zgłoszenia będą przyjmowane do 7 czerwca br.
Cieszymy się bardzo z tej informacji, ponieważ jeśli autorzy postanowili już testować grę to ona musi być już praktycznie na ukończeniu. A co za tym idzie może i jej premiera się przyspieszy!
Moim skromnym zdaniem Game Factory Interactive troszkę zaczynać już przesadzać z tymi swoimi akcjami (było - "Wybierz nową nazwę dla wycofanego projektu Jagged Alliance 3D", "Wybierz okładkę dla JAZZ: Hired Guns", "Wykonaj grafikę do gry" a teraz to). Odnoszę dziwne i raczej niepokojące wrażenie, że jest to po prostu kolejny chwyt margetingowy w wykonaniu GFI. Dokładnie ten sam gdy nazywają non stop (nawet teraz!) JAZZ'a grą "która miała być Jagged Alliance", ustalenie takiej a nie innej nazwy dla gry (rosyjska gra słów, która nawiązuje do serii JA), publikowanie starych nagrań video czy ostatnia z ciekawostek - rejestracja domeny www.jaggedalliance.ru (nic dziwnego gdyby nie fakt, że zrobili to 4 miesiące po zerwaniu umowy)... Czemu to ma służyć? Czyżby obawiali się, że ich produkt nie jest wart swojej klasy i trzeba mu "sztucznie" pomóc?
A może są to po prostu pierwsze promienie nowej ery tworzenia gier komputerowych? Podobną sytuację obserwujemy obecnie w internecie, a nazywa się to Web 2.0. Idea jest taka, że to użytkownicy zaczynają wyręczać autorów i sami tworzyć treści...
OK, a teraz pomijając moje wszystkie uprzedzenia do JAZZ'a. Super-świetnie! Prawdziwa gratka dla fanów nowej produkcji GFI. Sam chętnie wysłałbym zgłoszenie ale nic w morde jeża nie kumam z rosyjskiego - jeszcze jakieś bzdury bym im powypisywał :). Może ktoś przetłumaczyć te poszczególne pytania?
Duuużo lepiej, dzieki! :) Jednak po rozmowie z MemfiSem tak się zastanawiam:
Lemur napisał/a:
Wszystko fajnie tylko ze gra jest tworzona w jezyku rosyjskim i beta wersja "Jazz" chyba takze. To jak dla mnie nieco komplikuje sprawe;-).
Po co mam wysyłać zgłoszenie skoro i tak cała gra z dokumentacją będzie po rosyjsku? Swojego czasu brałem udział w oficjalnych beta testach Jagged Alliance 2 Wildfire organizowanych przez Topware Poland i muszę tutaj zaznaczyć, że każdy tester będzie musiał podpisać wcześniej specjalną umowę chroniącą interesy wydawcy (i jeśli zechce określającą także zasady zgłaszania błędów itp.)... - a co jeśli... : ( )
Cytat:
scooly: każdy beta tester musi wcześniej podpisać specjalną umowę z GFI - ona też pewnie będzie tylko w cyrylicy :D
memfis: ja podpisze:D choćbym nie widział co tam pisze haha:D
scooly: tak, a za miesiąc przyjadą do Ciebie bo podpisałeś dobrowolne zgłoszenie do rosyjskiej armi :D
Dwa i 1/2 roku w Czeczenii, albo "syberyskiego gułagu" za podpisanie "cyrografu" niewiadomego pochodzenia i tresci za bardzo mi sie nie widzi . No ale jezeli ktos zna jezyk to oczywiscie nie widze problemu.
Jak podał dzisiaj serwis Absolute Games, weryfikacja zgłoszeń na otwarte beta testy została szczęśliwie zakończona. 500-szczęśliwców otrzyma drogą elektroniczną potwierdzenie swojej kandydatury na beta testera. :)
Szkoda że nie będziecie mogli nic powiedzieć przez dłuższy czas...
Hmmm... a tego akurat jeszcze nie wiemy. Niby na czystą logikę to najjaśniejsza rzecz pod słońcem ale dziwnym trafem w przesłanych do nas materiałach nie ma o tym żadnej wzmianki.
Cała akcja beta testów trwa od dzisiaj do 15 lipca. Gra umieszczona jest na specjalnym serwerze a każdy tester otrzymał swój unikatowy klucz, który de facto można aktywować tylko raz. Martwi strasznie fakt, że serwer jest non stop przeciążony. Smutek pogrąża wyskakująca informacja, że "limit 10 połączeń został osiągnięty - spróbuj później". 10 połączeń? Nie wiem kiedy te 500 osób ma to pobrać zwłaszcza, że gra ma pewnie ponad 1GB, ale OK pożyjemy zobaczymy :)
Tak czy inaczej na forum powstanie dział przeznaczony dla polskich beta testerów - żeby wymieniać się spostrzeżeniami, informacjami, wrażeniami i poradami. Nie wiem czy będzie on dostępny dla wszystkich - jeśli w samej grze testerzy nie znajdą żadnego ograniczenia praw to... kto wie ;-)
Prawo nie działa wstecz, a przynajmniej w tym wypadku nie powinno. Więc jeżeli ty i Memfis przy wypełnianiu i wysyłaniu ankiety nie wyraziliście zgody na któryś z punktów regulaminu brzmiący: "zobowiązuję się do nie rozpowszechniania informacji o betatestingu "Jazz: Hired Guns" ", to nie widzę problemu:-).
Ostatnio zmieniony przez Lemur 2007-06-25, 18:24, w całości zmieniany 1 raz
O nie lekcewazeniu potegi Ciemnej Strony Mocy (tzn. serwisu LA) zdaje sie swiadczyc obecnosc az dwoch (jak na razie) czlonkow naszego forum wsrod betatesterow.
Respecta
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum