Serwis zawieszony do odwolania. Jesli chcesz pomoc - daj znac na scooly@jaggedalliance.pl
Forum dyskusyjne poświęcone serii

JAGGED ALLIANCE

Nawigacja: « Poprzedni temat | Następny temat »

Reputacja w AIM
Autor Wiadomość
Bubi

Wysłany: 2007-02-17, 16:08

Dlaczego najemnicy z AIM nie chcą się do mnie przyłączać? Mówią, że słyszeli o mnie wiele złego itp. Ale dlaczego? Zaufanie w Calisto i Shreton ( czy jakoś tak) wynosi 100% nie robie nic złego, jedynie zabijam policje, ale to dlatego, bo oni mnie atakują już od Calisto, a że nie da się tego obejść to co mam zrobić. Bo mam tylko Raven,Ice, Imp, a marzy mi się jeszcze Ivan i Shadow :P

Lemur 

Wysłany: 2007-02-17, 17:26

Powodów może być parę, np. złe morale najemników. Zginął ci któryś z ekipy?. Na początku gry część z lepszych merców może nie chcieć się przyłączyć.

Faalagorn 

Wysłany: 2007-02-17, 17:57

Powody, dla których nie przyłączają się najemnicy z A.I.M., z tego co wiem to: śmierć zatrudnionych najemników, niska lojalność i zabijanie cywili. Może tutaj policja liczy się jak cywile? Ale pojęcia nie mam, nigdy nie grałem w UC...

Pojawia się i znika :/. Aktualnie na forum, zbiera materiały do prezentacji maturalnej.

W ramach reformy (i dla mojej wygody) od teraz Faalagorn zamiast Faalag'orn ^^.

http://images6.fotosik.pl/141/85f32354846dfc29.png

Lemur 

Wysłany: 2007-02-17, 18:16

Na logikę policja może się liczyć jako cywile. Ale grając w UC wybijałem smerfy co do nogi i nie miałem problemów z zatrudnianiem nowych najemników.

Bubi

Wysłany: 2007-02-18, 06:44

Nie straciłem ani jednego najemnika, w miastach ( Calisto i Sheraton) mam zaufanie prawie 100%. I jestem właśnie w port kip. Wyrzutnie sam opanowane, i mam 13 dzień, może to dlatego? Bo to początek? Tylko, że Ci słabi z AIM też nie chcą się dołączyć, są ze 3 wyjątki a jedym z nich jest Reaper ( ale takich to wiadomo, że się nie liczy z żadną opinią :P )

Lemur 

Wysłany: 2007-02-18, 09:09

No mukę masz:-). Najwyżej dasz radę przejść tymi których masz.

djt 

Wysłany: 2007-02-18, 10:28

@bubi

Musiałeś ostro postrzelać sobie z cywilami, nie z policją. Podczas grania w UC trzeba być BARDZO ostrożnym jeśli chodzi o cywilów (pisano o tym wielokrotnie na forum). Nawet gdy przypadkowo postrzelisz takiego (albo zrobi to wróg) i stanie się to kilka razy pod rząd, albo - co gorsza - postrzelasz sobie "dla rozrywki", to efekt będzie taki jak u Ciebie. Nie wiem, czy ta sytuacja jest do naprawienia. Spróbuj powalczyć tym co masz, bardzo przy tym uważaj, wykonuj questy itd., a po tygodniu - dwóch znów zapukaj do A.I.M...

Pozdrowienia.

Faalagorn 

Wysłany: 2007-02-18, 12:20

Zawsze można zatrudnić kogoś z M.E.R.C., oni nigdy nie mają nic do gadania, ale wiadomo, że orłów tam nie znajdziesz (bynajmniej na początku) ^^.

Pojawia się i znika :/. Aktualnie na forum, zbiera materiały do prezentacji maturalnej.

Bubi

Wysłany: 2007-02-18, 15:26

Hmm zauważyłem, że jednak z połowa ludzi z AIM chcę się przyłączyć, niestety to ta gorsza połowa :p która nadaje się na mięso armatnie :P Inni najemnicy z "wyższej półki" odmawiają współpracy, jedynie Lynx jest zainteresowany.

Lemur 

Wysłany: 2007-02-18, 15:32

W takim razie nie widzę problemu. W późniejszym etapie gry wszyscy powinni być dostępni (pod warunkiem nie tykania cywili).

Faalagorn 

Wysłany: 2007-02-18, 15:34

To, czy ktoś się chce przyłączyć jest uwarunkowane intelektem najemnika, którego chcesz wynająć i tylko tym, a bynajmniej tak wynika z moich obserwacji ^^.
To tak na marginesie, jakbyś chciał wiedzieć, kto się przyłączy, a kto nie ^_^.

Odpowiedz do tematu